Лучани вшанували пам'ять Катерини Гандзюк
Волинь

Лучани вшанували пам'ять Катерини Гандзюк

5 листопада 2021, 13:10
1
0
Сподобалось?
0

У Луцьку вшанували пам'ять загиблої активістки Катерини Гандзюк.

Про це повідомляє Кокурент.

Акція пам'яті відбулася увечері у четвер, 4 листопада на Театральній площі міста. У ній взяли участь близько 15 лучан. За словами одного із учасників, журналіста Антона Бугайчука, люди зібралися, розгорнули плакати та поспілкувалися про історію Каті і розвиток громадянського суспільства на Волині. 

«Ми зібралися на річницю вбивства Катерини Гандзюк, щоб нагадати для себе і для громади про цю прикру і знакову для України історію. Активісти, які борються проти корумпованої системи і злочинних угрупувань, повинні мати реальні гарантії безпеки. Це важливо не тільки для меншості людей, які цим займаються, але і для країни загалом, адже вони вкладають свій час, знання і сили у боротьбу із корупцією, що роз'їдає і підриває ефективність держави», – пояснює Антон.

Довідково

Катерина Гандзюк – депутатка Херсонської обласної ради V скликання та Херсонської міської ради VI скликання, в.о. керівника справами виконавчого комітету Херсонської міськради, радниця мера Херсону, національна волонтерка ООН, аспірантка Національної академії державного управління при Президентові України, громадська активістка у сфері доступу до публічної інформації, координаторка Центру політичних студій та аналітики в Херсонській області. Загинула внаслідок нападу з кислотою, що стався 31 липня 2018 року. Напад на Катерину та відсутність результатів розслідування дали початок всеукраїнській акції «Хто замовив Катю Гандзюк?» — дописи, графіті та банери цього змісту з'явилися на сторінках соцмереж, стінах будинків і трибунах стадіонів України. Винуватців смерті активістки досі не знайшли. 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Коментарі

  • Гоцул
    Гоцул

    Да кому на х.... р потрибна. Своих проблем не выстачае чи що.

    5 листопада 2021, 15:27
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися