Волинянин 40 років вирощує ягоди кизилу
Волинь

Волинянин 40 років вирощує ягоди кизилу

8 листопада 2021, 11:05
0
0
Сподобалось?
0

58-річного Леоніда Кравчука із села Холонів, що неподалік Горохова, односельці називають "кизиловим королем". Чоловік майже 40 років вирощує ягоди кизилу та фрукти різних сортів.

Своє захоплення садівництвом, страви з кизилу і секрети його приготування чоловік фільмує для власного блогу у соцмережах, передає Суспільне.

Садівник розповідає: про кизил вперше дізнався, коли служив у Вірменії. "Я попробував там джеми, наливки, варення і почув від місцевого населення про цілющі властивості і сказав, що як все буде нормально, обов’язково посаджу цю культуру вдома", – пригадує Леонід Кравчук.

Нині чоловік вирощує 25 сортів цієї ягоди. Через невибагливість кизилу, його сорти можна вирощувати у волинському кліматі, каже садівник. Ягоди чоловік переробляє, а саджанцями ділиться з сусідами.

Улюблений сорт Леоніда – кизил "Семен". Його ягоди достигають восени. Із зібраного урожаю чоловік разом із рідними робить желе, варення, сік. Частину ягід на зиму засушує і зберігає в банках.

Любов до рослин, говорить Леонід Кравчук, – з дитинства. Попри різноманіття у саду, каже садівник, кизил залишається улюбленою ягодою його сім’ї.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися