З волинської шахти вкрали 12 тисяч тонн вугілля
Волинь

З волинської шахти вкрали 12 тисяч тонн вугілля

8 листопада 2021, 17:52
0
0
Сподобалось?
0

Серед підозрюваних – колишні працівники: керівник однієї з шахт у Нововолинську, головний інженер та начальник технічного комплексу.

Викрили злочинну «схему» розкрадання вугілля оперативники управління стратегічних розслідувань в Волинській області спільно зі слідчими обласної поліції.

За даними слідства, товар продавали та відвантажували, вказуючи у бухгалтерській документації неправдиві відомості щодо обсягів збутого кам’яного вугілля.

Так, у товарно-транспортних накладних замість фактичних 30–35 тонн відвантаженого вугілля вказували лише 10. Крім того, занижували показники зольності, що впливало на ціну такого товару. Вантажівки з вугіллям виїжджали з території шахти без проходження процедури контрольного зважування і вивозили додаткові 20–25 тонн вугілля, яке жодним чином не відображалося в господарській документації.

Упродовж січня-липня 2020 року за такою «схемою» посадовці незаконно продали понад 12 тисяч тонн кам’яного вугілля на суму 1,8 мільйона гривень.

Фігурантам розслідування повідомили про підозру одразу за кількома статтями. Досудове розслідування триває. Його процесуальне керівництво здійснює Волинська обласна прокуратура.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися