Де у Луцьку можна вакцинуватися без черги
Волинь

Де у Луцьку можна вакцинуватися без черги

9 листопада 2021, 10:42
0
0
Сподобалось?
0

Якщо немає часу, аби цілий день сидіти в чергах на вакцинацію, можна викликати мобільну бригаду на місце роботи.

Про те, що для цього потрібно, чи є черги на вакцинацію до бригад, які працюють на виїздах  – дізнавалися журналісти 12 каналу

Із кожним днем черги на вакцинацію від коронавірусу стають все довшими. Людям, які бажають щепитися, чи тим, від яких на роботі вимагають документ про вакцинацію, так чи інакше доводиться декілька годин висидіти в черзі.

Для того, аби працівники підприємств, організацій не витрачали робочого часу на вичікування у чергах, працюють так звані мобільні бригади.

Медики можуть приїхати в конкретне місце, аби організовано провакцинувати робочі колективи. Про те, як викликати мобільну бригаду, і як відбувається сам процес вакцинації на роботі – розкажемо і покажемо поетапно.

“У нас є офіційний сайт, за яким ви можете звернутися і подивитися і адреси центрів і пунктів вакцинації. Там вказані контактні мобільні телефони. З цими особами варто зв’язуватися для формування виклику до себе. Варто керівникам врахувати те, що вакцини, які використовуються мобільними бригадами, є багатодозними. Зокрема, Астразеника розрахована на 10 осіб, а Файзер на 6 осіб. Тому варто передбачати кратність”, – розповідає радниця голови Волинської ОДА Тетяна Трач.

За півгодини один лікар встигає вакцинувати приблизно 12 людей. Перед щепленням ставлять ще декілька запитань: скільки років, яку дозу отримуєте, якою вакциною хочете щепитися і в яку руку бажаєте отримати укол. Вимірюють температуру, колють і рекомендують півгодини посидіти.

Така ж бригада може приїхати до вас додому. Щоправда, лише до тих людей, які не можуть самостійно пересуватися. Потребу формує сімейний лікар. Однак таким пацієнтам вибирати вакцину не дають. По замовчуванню щеплюють “Коронаваком”, адже вона є однодозною.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися