Величезне сміттєзвалище під Луцьком перетворять на лісовий пагорб
Волинь

Величезне сміттєзвалище під Луцьком перетворять на лісовий пагорб

10 листопада 2021, 20:43
0
2
Сподобалось?
2

Відбулися громадські обговорення на тему плану реконструкції та рекультивації території полігону твердих побутових відходів Луцької міської територіальної громади.

Про це інформує сайт ТГ.

Директор департаменту містобудування, земельних ресурсів та реклами Веніамін Туз розповів присутнім, що навесні 2021 року було проведено спільну зустріч з представниками Волинської ОДА, держгеокадастру та екологічної служби, в рамках якої було вирішено про необхідність розробки детального плану території полігону та пошуку можливостей його розширення і ревіталізації.

Рішенням Луцької міської ради таку роботу було розпочато, а станом на сьогодні – вже розроблено проєкт «Детального плану території в районі полігону твердих побутових відходів Луцької міської територіальної громади Волинської області». Представлений проєкт передбачає рекультивацію та закриття існуючої ділянки сміттєвого полігону, а також облаштування нових ділянок, збудованих з урахуванням усіх чинних будівельних та екологічних норм.

При побудові нового сміттєвого полігону вириють котлован, стінки та дно якого покриють спеціалізованим захисним екраном для захисту від потрапляння небезпечних речовин у ґрунтові та поверхневі води. Проєкт також передбачає необхідні очисні споруди, очищення технічної водойми, дегазацію полігону (спеціальні труби та комунікації збиратимуть біогаз) та безліч інших технічних нюансів.

Ну, а рекультивація діючого сміттєвого полігону передбачає земляний насип та зелені насадження, що перетворять купу сміття на лісовий пагорб.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися