Надія ГУМЕНЮК
Волинь

Дві книги волинянки отримали нагороди

14 листопада 2021, 18:42
0
0
Сподобалось?
0

Уже 21 рік поспіль проходить міжнародний літературний конкурс «Коронація слова», який заснували меценати Тетяна та Юрій Логуші. Завдяки йому вдалося відкрити понад тисячу українських авторів і допомогти видати нові романи, кіносценарії, п’єси, пісенну лірику та твори для дітей. У 2015-му волинська письменниця Надія Гуменюк стала лауреатом першої премії за роман «Вересові меди».

Організатори цього творчого змагання, яке ще називають «битвою титанів», один раз на п’ять років проводять «Гранд Коронацію». Це конкурс серед переможців «Коронації слова». Дві книги Надії Гуменюк цього року стали лауреатами.

«Нинішня «Гранд Коронація» змінила свій формат. Через пандемію минулого року підсумки не підбивали. Оскільки деякі автори мали пропозиції від видавництв, то їхні рукописи за цей час стали книжками. У тому числі і мій роман «Плач пересмішниці». Я надіслала новий роман «Та, що ламає вітер». І така-от приємна несподіванка: організатори вирішили відзначити окремо і рукописи (подані під псевдонімами), і вже видані твори. Роман «Та, що ламає вітер» (рукопис) увійшов до трійки переможців – друга премія «Гранд Коронації», а «Плач пересмішниці» отримав спеціальну відзнаку», – зазначила Надія Гуменюк.

Кость ГАРБАРЧУК


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися