Віктор ОЛІЙНИК
Волинь

Головне для мене – робота на виборчому окрузі, – депутат Волиньради Віктор Олійник

14 листопада 2021, 10:35
0
0
Сподобалось?
0

У депутатській роботі Віктор Олійник (фракція «Батьківщина») головну увагу зосереджує на розв’язанні проблем, що стосуються безпечних комфортних умов у Володимирі-Волинському, охорони здоров’я містян та підтримки тих, хто потребує особливої допомоги.

– Нова хвиля пандемії коронавірусу вкотре змусила відчути, що найбільша цінність – людське життя. Обласна рада через спеціальні програми підтримує фінансово медичні заклади, де лікують хворих на коронавірус. Як на мене, наслідки пандемії відчуватимемо ще досить довго, отже, звернення, яке ініціювала наша фракція в облраді, про державну програму реабілітації постковідних хворих досить слушне і не втратить своєї актуальності.

– Власне, тепер маємо дві реальні небезпеки: коронавірус і збройне протистояння на Сході, що спонукає навіть у глибокому тилу до військової виправки.

– Саме тому ініціював підтримку коштами обласного бюджету Володимир-Волинського районного центру підготовки територіальної оборони. На його базі проведено десятки навчальних тренувань. Тут працюють висококваліфіковані інструктори. Але у районному бюджеті бракувало коштів на спорядження, навчальні припаси, необхідні для проведення зборів. Керівники обласної влади відреагували на моє звернення, і центру тероборони виділено кошти на невідкладні потреби.

– Як часто спілкуєтесь зі своїми колегами з міськради?

– Ще з часів парламентської діяльності переконався, що головне для депутата – робота на виборчому окрузі. З обранцями міської громади не тільки спілкуємося майже щотижня, а й зустрічаємося з виборцями, кожне їхнє звернення вивчаємо на місці. У Володимирі-Волинському через громадську приймальню до мене звернулися мешканці провулку Шкільного, які просили тут обмежити рух транспорту. Інше прохання стосувалося облаштування зупинки громадського транспорту для маршрутки № 4, бо пасажирам, серед яких багато школярів, ніде заховатися від негоди. Варто було нашій команді поспілкуватися з людьми, як одна з власниць будинку запропонувала частину своєї ділянки, де можна поставити накриття. Облаштувати місце для відпочинку у скверику на Василівській гірці просили тутешні жителі та віряни місцевого храму – самобутньої пам’ятки архітектури Волині. З-поміж звернень виокремлю спорудження житла для лікарів, благоустрій прибудинкової території біля будинків № 72, 74 по вулиці Шевченка, де, до речі, частину робіт уже виконано. Усі пропозиції людей акумулюємо, обговорюємо, а потім у сесійній залі їх озвучують депутати міськради, які й контролюють ухвалені рішення.

– Така робота, безперечно, має високу емоційну напругу, потребує чимало душевних сил. Чи не так?

– Звісно, але й додає позитиву. От, приміром, зустріч з Наталією Назарівною Грабарчук –  племінницею відомого науковця Олександра Цинкаловського – спонукала не тільки глибше вникати в історію нашого краю, а й цінувати маленькі радощі життя, не забувати ділитися ними з тими, хто потребує допомоги і підтримки. До Дня людей похилого віку разом з депутатами-батьківщинівцями міської громади передали мешканцям терцентру, де проживають самотні люди, гостинці, а днями вручили сучасний інвалідний візок. Традиційно підтримую акцію «Подаруй дитині радість» – у вересні організував для школярів екскурсію на ферму благородних оленів та виставку ретроавтомобілів. Узяв під свою опіку родину Софійки Вавриш, яка разом з батьками бореться за повноцінне життя – буду допомагати їм впоратися з недугою. Постійно з громадськими організаціями «Нова ідея» та «Батьківщина молода» підтримую спортивні турніри серед шкільних команд, змагання з армреслінгу та боксу.

Валентина БЛІНОВА


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися