Презентували картини «сонячної» лучанки
Волинь

Презентували картини «сонячної» лучанки

13 листопада 2021, 10:29
0
1
Сподобалось?
1

У Луцьку відбулася виставка картин «сонячної» лучанки.

Про це повідомляє ІА "Конкурент".

Уляна любить обійми, солону соломку та мріє навчитися співати. Саме таке бажання вона загадала на своє 16-ліття.

За невеликим столом у студії, де «сонячна» лучанка ось уже два роки займається малюванням, зібралися її найрідніші та небайдужі до її долі люди.

Уляна – крута. Роботи дівчинки, яка страждає синдромом Дауна, справді вражають: вона малює мелодію вітру – назву картини, до слова, придумала сама, чуттєвий портрет своєї мами, сліпуче сонце і сонце, яке ховається за обрій. І найбільше любить малювати природу.

Як розповідає голова громадської організації асоціації «Оберіг мистецтва» Ольга Грицюк, яка займається з Уляною Сухачевською два роки, дівчина пам’ятає історію створення кожної роботи.

«На початку ми пробували акварель, малювати пальчиками, графічні і живописні техніки. Вивчали, що таке портрет, через пальчики пробували, що таке риси, кольори. Останньої потужною роботою було монохромні кольори – і вона знає всі ці терміни. Картину, намальовану акриловими фарбами, ми продали майже за 2 тисячі гривень. Часто ми проводили прямі ефіри, щоб люди бачили, що це Уляна сама малює. Відтак з’явилися люди, як почали нас підтримувати і допомагати. Перших три місяці я знаходилася з Уляною дві години і мені було непросто – навчити тримати пензлик, пояснити, що таке фарби, навчити ними користуватися користуватися. Тоді навіть не говорилося про живопис», – пригадує вчителька.

Уляна розповідала про кожну свою роботу. Одного разу їй наснилося, як можна подолати коронавірус.

«Це – сонце. З його проміння на корабель (а це і є коронавірус, який до нас приплив) сипляться сердечка – любов. Тільки любов’ю ми можемо подолати його», – розповідає Уляна

Іноді уроки малювання проходять спонтанно. Як розповіла Ольга Грицюк, вона завжди питає, що хоче малювати Уляна.

«Коли вона приходить, я запитую, чи ми будемо малювати те, що я запланувала, чи у неї є ідея. Якщо є ідея, малюємо маленький ескіз і переносимо на полотно. Інколи виходимо на вулицю,  малюємо сонце, листя. Дуже важливо те, що ми бачимо і пізнаємо», – каже мисткиня.

Уляна має дуже хорошу пам’ять. Завдяки титанічним зусиллям її мами, вона мала змогу відвідувати дитячий садок і комунікувати з усіма дітьми. До слова, дівчина брала участь у виставах театру «Гармидер». Навесні цього року вона взяла участь у міжнародному дитячому конкурсі малюнків «Писанка для Папи» і отримала диплом з Ватикану від Папи Римського, бо була єдиною серед учасниць, яка нічого не попросила для себе.

Свято вдалося. Уляну вітали, дарували подарунки і емоції. Це був для неї особливий день з особливими емоціями.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися