У Луцьку в обласній лікарні з мозку 16-річного хлопця витягнули кулю
Волинь

У Луцьку в обласній лікарні з мозку 16-річного хлопця витягнули кулю

14 листопада 2021, 10:00
0
0
Сподобалось?
0

У Волинській обласній дитячій клінічній лікарні з мозку 16-річного підлітка вийняли кулю.

Про це пише нейрохірург Михайло Ловга на своїй сторінці у Фейсбуку.

«Тиждень тому ввечері, саме перед важливою поїздкою до столиці, до нас поступив молодий хлопчина 16 років з травмою головного мозку. І травма ця дуже незвичайна – результат необережного поводження з пневматичною зброєю. Здавалось би – досить проста зброя, досить доросла дитина. І от результат необдуманого вчинку – потрапляння кулі в головний мозок з руйнацією скроневої кістки та частини головного мозку», – йдеться у дописі.

За словами нейрохірурга, підлітку провели невідкладну операцію та вилучили стороннє тіло, видалили пошкоджені тканини і відновили цілісність збережених тканин. На щастя, куля зупинилась в 1 см від надзвичайно важливої судини і права скронева частка (яка пошкодилась в результаті травми) – функціонально незначима.

Лікар зазначає, що за його нейрохірургічну практику схожих випадків траплялось близько десятка. У багатьох його колег такі випадки теж часто зустрічаються, а причина завжди одна – необережне поводження зі зброєю.

«Добре, що нашому юнаку пощастило і він сьогодні йде здоровим додому. Але так щастить не завжди. Будьмо максимально уважні. Шановні батьки, родичі, просто дорослі - ховайте зброю, навіть «безпечну», пояснюйте, що це не забавка дітям, в будь-якому віці», – наголосив Михайло Ловга.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися