Через бездіяльність Держгеокадастру Луцьк може втратити 130 мільйонів
Волинь

Через бездіяльність Держгеокадастру Луцьк може втратити 130 мільйонів

15 листопада 2021, 12:45
0
0
Сподобалось?
0

Луцька міська рада звернеться до Кабінету Міністрів України через ситуацію, пов’язаною із діяльністю Головного управління Держгеокадастру у Волинській області. Зокрема, мерія переконує, що міський підрозділ цієї структури систематично не виконує покладені на нього обов’язки, через що місто втрачає кошти.

Відповідне рішення прийняли 15 листопада під час позачергового засідання сесії, повідомляє ВолиньPost.

Директор департаменту економічної політики Борис Смаль зауважив, що звернення пов’язане з тим, що вже тривалий час Держгеокадастр не надає витяги з Державного земельного кадастру про нормативну грошову оцінку земельних ділянок, внаслідок чого станом на 10 листопада нереалізованими залишаються 25 рішень Луцької міської ради про надання в оренду земельних ділянок комунальної власності, оскільки відсутність інформації про нормативну грошову оцінку перешкоджає укладанню договорів оренди землі між міською радою та землекористувачами.

«Зазначена бездіяльність територіальних органів Держгеокадастру у Волинській області вже призвела до недотримання бюджетом Луцької міської територіальної громади доходів у сумі близько 700 000 грн, а подальше не вирішення проблеми може призвести до значно більших катастрофічних наслідків», - йдеться у зверненні.

За попередніми підрахунками, каже Борис Смаль, бездіяльність Держгеокадастру призведе до фінансових втрат в розмірі понад 130 мільйонів гривень у 2022 році, та, як наслідок, недофінансування захищених бюджетом статей, запланованих соціальних програм та загальний подальший розвиток міської територіальної громади.

Депутат Луцької міської ради Андрій Разумовський поцікавився у Бориса Смаля, чи не може бути певних технічних причин у такому явищі. Утім, Борис Смаль відповів, що ні. А міський голова Ігор Поліщук додав, що є інформація про те, аналогічні документи «іншим людям» таки видають.

Окрім того, вирішили розглянути можливість запросити представників Держгеокадастру виступити на засіданні виконавчого комітету та пояснити таку бездіяльність.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися