Митника, який з Волині на Київ віз 700 тисяч доларів «чорної каси», навіть не звільнили з роботи
Волинь

Митника, який з Волині на Київ віз 700 тисяч доларів «чорної каси», навіть не звільнили з роботи

16 листопада 2021, 19:09
1
0
Сподобалось?
0

Михайло Бурдейний, якого називають «касиром Волинської митниці», досі не звільнений з посади начальника відділу митного оформлення №2 МП «Ягодин». Він досі перебуває у відпустці, щоправда без збереження заробітної плати. Про це повідомляє «Інсайдер Медіа» з посиланням на розслідування проєкту «Гроші».

Виявилось, що скандально відомого митника, який перевозив майже 700 тисяч доларів «чорної каси» – навіть не притягнули до дисциплінарної відповідальності, бо він ховається у відпустці за власний рахунок.

Експерти кажуть, за цей час він міг або піти на угоду зі слідством і розповісти подробиці про те, хто збирав касу і кому її віз, або ж – отримати підозру та обвинувачення у скоєнні злочину. І справа мала б вже доходити до озвучення вироку. Та виявилось, що у правоохоронних органів немає претензій до Михайла Бурдейного, як до посадової особи, яку зловили «на гарячому».

У Волинській митниці повідомили, щодо проведення відповідних слідчо-оперативних заходів співробітниками ДБР відносно Михайла Бурдейного, офіційної інформації не надходило.

4 червня 2021 року Волинська митниця призначила перевірку, однак вже за 2 тижні – припинила її до завершення досудового розслідування.

Сам Бурейний заявляв, що кошти не корупційні, а належать депутату Хусейну Дукаєву з Кам'янця-Подільського. Саме його представники звертались до суду з клопотанням про повернення цих коштів. Виявилось, що за рішенням Печерського районного суду Києва 690 300 доларів США, вилучені у Михайла Бурейного під час обшуку автомобіля «Audi Q7», були передані на депозитний рахунок банку.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Влад
    Влад

    Короче - довез он наверное эти деньги кому и предназначались

    16 листопада 2021, 20:23
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися