Біля Луцька у сім'ї з двома дітьми згорів будинок
Волинь

Біля Луцька у сім'ї з двома дітьми згорів будинок

18 листопада 2021, 10:11
0
0
Сподобалось?
0

Через пожежу в житловому будинку, що трапилася 14 листопада 2021 році у селі Підгайці, без даху над головою лишилася сім’я із трьох дорослих та двох дітей. Аби відновити оселю до холодів, потрібно не менше 100 тисяч гривень.

Про це ІА Волинські Новини повідомила господиня помешкання Людмила Хаблюк.

З її слів, пожежа в одному із житлових будинків в селі Підгайці Луцького району трапилася 14 листопада 2021 року у вечірню пору.

56-річна Людмила Хаблюк мешкає із 33-річним сином, невісткою та двома онуками, віком 8 та 11 років. На момент трагедії сім’я перебувала вдома.

«Я відчула запах диму. Вийшла на кухню, бо там у нас знаходиться котел на дровах. Але в кухні вогню не було. Тоді почула тріск. Я забігла в кімнату до дітей і сказала синові, що, ймовірно, щось горить. Ми вийшли на вулицю і з жахом побачили, що горить наша хата. Вогонь розповсюдився дахом і вже почав стріляти шифер. Дякувати Богу, що ми у цей час не спали, оскільки, зазвичай, лягаємо відпочивати рано», – з сумом розповідає пані Людмила.

Пожежа повністю знищила дах будинку. Найбільше постраждали дві кімнати, стеля у одній із яких прогоріла наскрізь. Вони непридатні для життя. Окрім того, під час гасіння пожежі рятувальники залили водою одяг, меблі, техніку. А як же було її погасити інакше?

Згорів і дитячий одяг, адже значну кількість сезонних речей зберігали на горищі.

Рятувальники кажуть, що будинок зайнявся через замикання електропроводки, яка проведена через горище.

Станом на сьогодні пані Людмила із старшим онуком тимчасово мешкають у її подруги, син з дружиною та меншим онуком – у батьків невістки.

Для того, щоб повернутися у рідну хату, потрібно повністю міняти дах, заново відбудувати горище, підлога на якому прогоріла.

«Сільська рада нам дещо допомогла будівельними матеріалами і за це ми їм вдячні. Але надворі не літо, і до холодів та дощів потрібно перекрити дах, відбудувати горище. А коштів катастрофічно не вистачає», – каже господиня помешкання.

З її слів, на відновлення хати потрібно близько 100 тисяч гривень.

Тому родина погорільців звертається за допомогою до всіх небайдужих:

ПриватБанк 4149 4991 2822 3979 – отримувач Хаблюк Людмила Олександрівна.



Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися