Волинський суддя, якого звинувачували у п’яному водінні і скоєні ДТП, навпаки став потерпілим у цій справі
Волинь

Волинський суддя, якого звинувачували у п’яному водінні і скоєні ДТП, навпаки став потерпілим у цій справі

18 листопада 2021, 19:07
0
1
Сподобалось?
1

Три роки тому поліція відкрила кримінальне провадження на суддю Романа Тітівалова з Турійського суду через нетверезе водіння. За цей час справу «зам’яли», і з потенційного обвинуваченого Тітівалов перетворився на жертву.

Про це пише «КИЙ-ІНФО» з посиланням на повідомлення адвоката, Голови Ради громадського контролю НАБУ Роман Маселко.

«Сьогодні була дуже цікава справа у Луцькому суді. Є такий суддя Тітівалов з Турійського суду Волинської області. За даними поліції, у лютому 2019 після свого дня народження він сів п’яним за кермо, виїхав на зустрічну та в’їхав у фуру. У його крові було 2,6 проміле алкоголю», – написав адвокат.

Дописувач зазначає, що зареєстроване кримінальне провадження розслідувало ДБР. Крім того, на суддю склали протокол за нетверезе водіння та подали скаргу у ВРП. За три роки у кримінальній справі суддя Тітівалов з потенційного обвинуваченого перетворився на… потерпілого. Йому вдалося також уникнути адміністративної та дисциплінарної відповідальності. За словами пана Романа, суддя заявив, що не був п’яним, а кров з алкоголем, насправді начебто підмінили. Таким чином ключовий доказ сфальшували. Це переконало суд, тож Тітівалов покарання не отримав.

«Ми ж вирішили – якщо доказ сфальшували, то за це хтось має відповісти. Тому змусили ДБР зареєструвати провадження вже проти свого слідчого, який начебто підмінив кров. ДБР рік розслідувало справу і закрило її. Я оскаржив постанову про закриття і хотів пересвідчитись – слідчий формально розслідував чи зробив усе, щоб перевірити такі серйозні звинувачення судді Тітівалова», – додав адвокат.

Він попросив суд надати матеріали для ознайомлення, проте прокурор та слідчий були проти і попередили суддю про відповідальність за розголошення матеріалів на той момент уже закритого провадження.

Тобто, на думку судді Покидюка, скаржник взагалі не має права на ознайомлення з матеріалами, на підставі яких він ухвалив рішення. Зрештою суддя задовольнив скаргу Романа та скасував постанову про закриття. Тож тепер слідчі мають більш ретельно розслідувати справу і однозначно сказати хто неправий: суддя Тітівалов, який заявляє, що кров не його, чи слідчий ДБР, який відповідав за експертизу його крові.

За даними слідства, приблизно о 20:00 27 лютого 2019 року Тітівалов на автомобілі Audi А6 в’їхав у вантажівку DAF, яка рухалась по зустрічній смузі. Від удару серйозно постраждав сам суддя та його автомобіль. Вантажівка ж виїхала на узбіччя та знесла зупинку громадського транспорту – у той момент там не було людей, тож ніхто сторонній не постраждав.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися