Як у Луцьку працює пункт обігріву
Волинь

Як у Луцьку працює пункт обігріву

28 листопада 2021, 16:18
0
0
Сподобалось?
0

У Луцькому територіальному центрі соціального обслуговування у зв’язку з погіршенням погодних умов облаштували пункт обігріву на першому поверсі будівлі на вулиці Данила Галицького, 18.

Пункт тут функціонує цілодобово, розповіла заступниця директора терцентру Лариса Колядко.

Кожен, хто прийде до пункту обігріву, може пообідати, прийняти душ, підстригтися, випрати білизну, взяти необхідні теплі речі та взуття в кімнаті дарованих речей, йдеться у сюжеті Суспільного.

Як розповіла соціальна робітниця Валентина Гичук, з настанням холодів щодня приходять 10-15 людей за допомогою, проте нині для всіх катастрофічно не вистачає взуття.

Тим, хто приходить у пункт обігріву в вечірній час, сторож вимірює температуру, каже заступниця директора. В умовах карантину тут задля безпеки користуються масками та антисептиками.

«Якщо звертаються у нічні години, то у нас є людина, сторож, який може пустити. Нагріти, щоб був чай, печиво. Здебільшого на ніч у нас ідуть продукти швидкого приготування», – зазначила Лариса Колядко.

Можливості переночувати у терцентрі немає через відсутність ліжок, однак є лавки, де в разі гострої потреби можна відпочити.

«Якщо людина має гостру потребу і їй немає, де бути вночі, то ми можемо дати подушку, ковдру і вона може принаймні тут переночувати», – каже заступниця директора терцентру.

«Торік до пункту обігріву, який діяв у терцентрі, звернулося 16 людей, із яких шестеро осіб упродовж місяця перебували на постійному обігріві в закладі», – зазначила соціальна працівниця Світлана Синюк. Каже: цьогоріч до пункту обігріву ніхто не звертався.

Загалом у Луцькій територіальній громаді визначили перелік із семи місць, де діятимуть тимчасові пункти обігріву.

«Скільки коштів на них витратять з міського бюджету – не підрахували», – повідомив начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міськради Юрій Кирилюк.

«Ми їх ще будемо обстежувати, будемо дивитися, що туди треба. Ці пункти – це будинки культури, фельдшерські пункти та інші місця, де можна буде зігрітися, де є опалення, де люди можуть перебувати таку негоду», – каже посадовець.

Зі слів Юрія Кирилюка, тимчасові пункти обігріву у зимовий період працюватимуть, коли температура повітря знизиться до 15 градусів морозу.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися