Село на Волині - три тижні без автобусного сполучення
Волинь

Село на Волині - три тижні без автобусного сполучення

3 грудня 2021, 19:38
0
0
Сподобалось?
0

Мешканці села Солотвин Ковельського району нарікають на відсутність автобусного сполучення. Перевізник, змінивши графік руху, їздив раз на тиждень, а нині перестав їздити взагалі.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань промисловості, транспорту, зв’язку, ПЕК, архітектури, будівництва та ЖКГ, пише ІА "Волинські Новини"

Жителі села Солотвин звернулися до депутата обласної ради Віктора Козака. Вони нарікають на перевізника за маршрутом «Ковель-Діброва». Це єдиний автобус, який щоденно курсував до села, але потім почав їздити лише раз на тиждень. У результаті у вимушеній ізоляції опинилися й мешканці сіл Майдан та Новий Мосир, які не можуть доїхати до Голоб.

Як зауважив Віктор Козак, згідно з нинішньою інформацією, останні три тижні до села взагалі не було жодного рейсу. З його слів, перевізник, який має два маршрути на Ковельщині, припинив їздити до Солотвина через низький пасажиропотік.

«Перевізник має два маршрути у Ковельському районі. Один маршрут прибутковий, а на другому, каже, їздить мало людей. Автобус у нього переобладнаний на газ, а тепер газ подорожчав удвічі. Переобладнати на бензин можливості він теж немає», - пояснює депутат.

Зрештою у результаті перемовин перевізник пообіцяв, що до кінця року буде їздити двічі на тиждень. Але це теж не вихід. Адже їхатиме водій у п’ятницю з Ковеля, потім ночуватиме в селі, у суботу повертатиметься до Ковеля. У неділю знову ввечері буде їхати в село і в понеділок повертатиметься.

«Люди кажуть, що їздили би, якби автобус ходив регулярно, а так мусять шукати автомобілі, з ким можна заїхати. Я розумію й того перевізника, бо все подорожчало, і він каже, що не вийде «у нуль» навіть з тим прибутковим маршрутом», - зазначив він.

Під час засідання комісії стало відомо, що перевізник отримав попередження про відповідальність за невиконання договору від облдержадміністрації. Однак це проблеми неприбуткових маршрутів не знімає. Урешті члени комісії вирішили звернутися до управління транспорту та зв’язку облдержадміністрації, аби там переглянули тендерні умови, щоб вирішити питання сполучення з віддаленими селами.

Юлія МАЛЄЄВА


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися