На Волині затримали вантажівку з новорічними деревами
Волинь

На Волині затримали вантажівку з новорічними деревами

5 грудня 2021, 11:46
0
0
Сподобалось?
0

Вчора, 4 грудня, у прикордонному селі Піща Ковельського району затримали вантажівку з новорічними ялинками та соснами.

Як виявилося в результаті перевірки, документи на дерева неналежно оформлені, зазначена в них кількість не відповідала дійсності, бирки були у водія, а не прикріплені на стовбури, йдеться на сайті Волинського ОУЛМГ. 

"Всі ці факти вказують на сумнівне походження продукції, її заготівлю та подальшу реалізацію з порушенням чинного законодавства. А це вже втрати та збитки не лише для природи, а й місцевих бюджетів. Адже така заготівля та реалізація відбувається в обхід сплати необхідних податків, зокрема і рентної плати, яку державні лісогосподарські підприємства, відповідно до законодавства, вносять у бюджети громад, - йдеться у повідомленні. 

Затримали вантажівку працівники поліції спільно з  прикордонниками відділу «Світязь» та лісовою охороною ДП “Шацьке УДЛГ” у селі Піща Ковельського р-ну (раніше Шацького). Водій надав документи, виписані на одну з приватних фірм, що зареєстрована у селі Сереховичі Ковельського райнону. 

Водій та інші учасники перевезення вантажу розповідали, що ялинки купували у місцевих жителів, які зрубували дерева на своїх паях.

На місці працювала слідчо-оперативна група. Матеріали справу розглядатимуть у суді. Автомобіль та вантаж доставили на шрафмайданчик.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися