В Україні змінили правила карантину
Волинь

В Україні змінили правила карантину

6 грудня 2021, 09:12
0
0
Сподобалось?
0

В Україні з 6 грудня почали діяти нові правила карантину.

Раніше це анонсувала під час онлайн-брифінгу заступниця міністра охорони здоров‘я з питань цифрового розвитку Марія Карчевич, пише УНІАН.

«З понеділка, 6 грудня, в Україні почнуть діяти нові правила карантину, які уряд ухвалив минулого тижня. У першу чергу, вони торкнуться невакцинованих українців», – зазначила вона.

Заступниця міністра нагадала, що згідно з новими правилами, відвідувати громадські заклади у «жовтому» рівні епіднебезпеки зможуть лише ті, хто отримав принаймні одну дозу щеплення проти COVID-19 та має відповідний документ: «жовтий» COVID-сертифікат чи довідку форми 063/о.

«Ця ж норма буде поширюватися й на працівників громадських закладів – для обслуговування відвідувачів та клієнтів працівникам ресторанів, готелів та спортзалів доведеться мати принаймні одне щеплення проти COVID-19. Водночас, як і раніше, для відвідування громадських закладів можна буде використовувати й негативний тест, який чинний 72 години, або сертифікат про одужання», – пояснили Карчевич.

Водночас для роботи та відвідування громадських закладів у «червоному» рівні епіднебезпеки підійде лише сертифікат про проходження повного курсу вакцинації проти COVID-19, негативний тест або сертифікат про одужання.

Окрім того, з понеділка термін дії «жовтих» COVID-сертифікатів буде зменшено, він становитиме 30 днів.

«Ми спостерігаємо тенденцію, коли люди, отримавши першу дозу вакцини, не звернулися вчасно за другою. Це означає, що людина не має ефективного захисту від хвороби та її наслідків. Тож із 6 грудня усі громадяни, в яких від дня отримання першої дози сплине 30 днів, використовувати «жовтий» COVID-сертифікат не зможуть», – наголосила вона.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися