Як покарали підприємство на Волині, через яке місцеві потерпали від «рожевого снігопаду»
Волинь

Як покарали підприємство на Волині, через яке місцеві потерпали від «рожевого снігопаду»

8 грудня 2021, 11:29
0
0
Сподобалось?
0

На звернення мешканців селища Іваничі екологічна інспекція провела позапланову перевірку роботи елеватора ТзОВ «П‘ятидні» та виявила порушення.

Відповідні висновки викладені в листі від Держекоінспекції, пише "Буг".

Як писали раніше, жителі сусідніх будинків тривалий час скаржилися на так званий «рожевий сніг». Це лушпиння, яке утворювалося внаслідок сушіння кукурудзи. Відходи буквально покривали подвір’я і вулиці селища, навіть потрапляли у помешкання іваничівців.

Мешканці звернулися на гарячу лінію Державної екологічної інспекції у Волинській області. Служба відреагувала на звернення жителів і провела позаплановий контроль підприємства, яке знаходиться в селищі Іваничі на вулиці Луцькій, 8.

Встановили, що елеватор ТзОВ «П’ятидні» експлуатує стаціонарні джерела викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря із порушенням вимог Закону України “Про охорону атмосферного повітря”.

За виявленими порушеннями посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності за ч.2 ст.79 Кодексу України про адміністративні порушення та видано припис на обов’язкове усунення порушень.

Зауважили, що санкція статті передбачає попередження або накладення штрафу на посадових осіб від п’яти до восьми неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися