Військовий з Волині планує встановити рекорд України
Волинь

Військовий з Волині планує встановити рекорд України

10 грудня 2021, 14:13
0
0
Сподобалось?
0

Військовослужбовець 14-ї окремої механізованої бригади ЗСУ імені князя Романа Великого Микола Луговий планує встановити рекорд України, пробігши 400 кілометрів за 24 години.

Про це інформує 12 канал

Нагадаємо, Микола Луговий раніше влаштовував забіг на честь дня народження військової частини. Він біг з Володимира-Волинського до Львова й у зворотному напрямку, загалом - 270 кілометрів за 27 годин. 

«Я готувався із 7 років. Спочатку тренувався не дуже сильно – хоча б раз на тиждень. Але покликали мене на змагання, де дистанція була 3 кілометри. Пробіг кілометр чи два, і довелося зійти з дистанції. І мене це трохи зачепило: як це – хлопці пробігли, а я ні? Відтоді я почав постійно тренувався… Під час навчання в училищі у Тернополі займався вже професійніше», – каже ультрамарафонець.

За його словами, під час бігу на 270 кілометрів з ним була машина супроводу з медиками, адже існував ризик, що серце чи м’язи не витримають.

Микола Луговий пояснив, що давало йому сили безперервно бігти та провести 27 годин без сну.

«Коли ти біжиш, ти просто спати не хочеш. Ти біжиш – і насолоджуєшся кожним кілометром. Крім того, розумієш, заради чого біжиш. Оскільки в мене є ціль стати чемпіоном світу, це дає мені силу. Після того, як у Львові зробили півгодинну паузу – там нас журналісти зупинили, – було важко розігнатися. Тому переконався, що не можна зупинятися під час забігу, бо результат може бути фатальний. Але я впорався, бо у мене була ціль», – зазначив військовий.

Він розповів, що приблизно 3-4 місяці у нього триває період відновлення, адже після забігу дуже ослаблені м’язи.

«Хоча це не означає, що я зараз нічого не роблю. Я ніби починаю наново. Бігаю повільні і середні кроси. Не забуваю про прес, про планки, ходжу у спортзал, басейн», – поділився ультрамарафонець.

Наступна його мета, зізнається, – подолати 400 кілометрів за 24 години.

«Якщо все вдасться, це буде рекорд України», – каже спортсмен.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися