Чому у Луцьку масово звільняються сімейні лікарі
Волинь

Чому у Луцьку масово звільняються сімейні лікарі

22 грудня 2021, 16:13
2
0
Сподобалось?
0

Сімейні лікарі в Луцьку масово переходять з комунальних закладів у приватні або ж відкривають ФОПи. Зокрема, в одній з амбулаторій колишньої другої поліклініки у Луцьку, де працювало 10 сімейних лікарів, звільнилося одразу четверо спеціалістів.

Про це йдеться у сюжеті ГІТ.

Вони перейшли працювати до «Нової поліклініки» на вулиці Зацепи. А пацієнти, які мали декларації з цими сімейними лікарями, тепер мають їх переукласти. Цю інформацію підтвердила Меланія Щадило – завідувачка амбулаторії загальної практики сімейної медицини № 2 Луцького ЦПМД № 2.

За її словами, це загальна тенденція по всій Україні і в Луцьку, зокрема. А однією з причин масового звільнення спеціалістів є їхня завантаженість, адже внаслідок медреформи, основне навантаження при амбулаторно-поліклінічній допомозі впало саме на сімейних лікарів.

«Тут ще співпало і те, що хвиля коронавірусної хвороби одна за другою, великі прийоми, видача сертифікатів, масова вакцинація населення, – розповідає Меланія Щадило. – Це все було покладено саме на сімейних лікарів і це так виснажило лікарів, що вони шукають, де їм легше було б працювати».

Щодо лікарів, які звільнилися, то зі слів Меланії Щадило, вони мали повний пакет декларантів, дехто при нормі 1800, мав навіть 1900 пацієнтів. То ж частина цих людей переукладуть декларації зі своїми сімейними на їхньому новому робочому місці.

Ті ж, хто побажає залишитися при амбулаторії, ще зможуть укласти з двома лікарями, які продовжують набір пацієнтів. Частину декларацій Меланія Щадило тимчасово переоформляє на себе, як завідувачку амбулаторії.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Сергій
    Сергій

    ХАХАХА !!! людей менше бо на довбаній реєстрації не беруть слухавку. туди тиждень набираєш - ніхто не відповідає. на прийом записатись неможливо взагалі. я розумію що корона всі справи, але від цього хворим людям не легше. я і мої друзі та колеги пішли за моїм сімейним в нову поліклініку. побачимо що з того вийде, думаю гірше точно не буде. оскільки я і так завжди роблю аналізи та обстеження у приватніків, оскільки це швидше та ефектичніше, і зачасту і якісніше ніж стояти в загальній черзі пів дня в державному закладі. такі реалії нажаль. дуже радий що держава нарешті дозволить приватнікам відкривати лікарняний лист. це тре було зробити дуже давно. бо який сенс іти до платного лікаря, якщо він не відкриє лікарняний, і всеодно мусиш іти до паршивих або не дуже лікарів з безкоштовної медицини. і справа тут не в грошах чи якості, просто кол дійсно хреново і є серйозні хвороби, тобі фіолетово куди йти, головне аби швидко та ефективно допомогли. і грошей ніхто не шкодує. а тиждень звонити на ресепшин і записуватись на 2 тижні в розкладі взагалі не варік. попит на мед послуги величезний, і його треба заповнювати пропозицією негайно.

    22 грудня 2021, 21:09
    Відповісти
  • Вікторія
    Вікторія

    В приватну клініку приходиш як "біла людина"- ніяких черг, на яку годину записана на таку і прийом лікарем, що значно економить час, ніяких тобі походів між прийомами "по блату" без черги, ніякого невдоволеного обличчя лікаря і зверхнього ставлення... Кругом заведуть, проведуть, безкоштовне надання первинної допомоги. Чоловік відвідує денний стаціонар, так медсестрички ще ні одної гривні не взяли за зробленні ін'єкції та капання в/в. А я осінню ходила на укол в міську поліклініку, так там перш ніж зробити укол голосно попередили, що ця послуга в них вартує 50 грн.!

    23 грудня 2021, 10:58
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися