«Волиньприродресурс» роблять акціонерною компанією
Волинь

«Волиньприродресурс» роблять акціонерною компанією

25 грудня 2021, 10:48
0
0
Сподобалось?
0

Вчора відбулася сесія Волинської обласної ради. Хоч вона мала статус позачергової і на неї винесли всього два питання, проте ці питання були архіважливими. Зокрема, депутати прийняли бюджет області на 2022 рік.

Друге питання, яке для багатьох виникло несподівано, а сам проєкт рішення з’явився за день до сесії – мова про зміну юридичної особи «Волиньприродресурсу». Це підприємство обласної ради, котре займається видобутком бурштину, торфу, та має ліцензії на видобуток міді. Так «Волиньприродресурс» раптово вирішили позбавити статусу комунального підприємства, натомість перетворивши його в акціонерне товариство. Згодом цей проєкт підтримала більшість у Волинській обласній раді попри незгоду меншості.

Ініціатори ідеї запевнили, що зміна юридичної особи не змінить суті. Мовляв, власником підприємства залишиться обласна рада, проте буде можливість залучити інвестиції під різні проєкти. Ще один аргумент - перетворення було необхідним, аби не втратити ліцензію на мідь.

Водночас зрозуміло, що інвестиції можливі шляхом викупу акцій. У такому разі змінюватиметься й структура власності акціонерного товариства, на діяльність якого безпосередньо впливатимуть інвестори-акціонери, як це є у багатьох державних компаніях, котрі мають статус акціонерних.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися