Шахраї дурять волинян на продажу дров
Волинь

Шахраї дурять волинян на продажу дров

26 грудня 2021, 18:57
0
0
Сподобалось?
0

В останні два роки популярності набрали шахрайські схеми щодо продажу-купівлі дров через Інтернет. Люди шукають тут оголошення, розраховуючи придбати паливо дешевше. У соцмережах зараз, у розпал опалювального сезону, знову час від часу з’являються «пропозиції» від дурисвітів.

Про шахрайську схему пише газета «Полісся».

«Декілька звернень від громадян про купівлю неіснуючих дров надходило до нашого райвідділу минулого року, три суто на Камінь-Каширщині. Цьогоріч таких фактів у нас ще не було, але оголошення шахраїв вже гуляють соцмережами. Зазвичай «продавці» вимагають передоплату, бо, мовляв, треба великий вантаж везти чи далеко їхати. А раптом господар передумає, а вони подолають таку відстань, навантажені дровами. Окрім того, людям інколи пропонують безоплатну доставку, якщо ті вчасно зроблять замовлення. Тож громадяни, ведучись на вигідну ціну та фото хороших деревних порід, відразу ж оплачують товар. У результаті залишаються без грошей і без дров», – пояснює начальник Камінь-Каширського райвідділу поліції Сергій Редько.
Машину дров в оголошеннях оцінюють в середньому у 6– 7 тисяч гривень (орієнтовно 1000–1200 грн за куб). Офіційно у лісгоспах можна придбати куб паливної деревини за 400–500 грн, залежно від породи та групи лісопродукції. Транспортні послуги по лісництвах надаються за окрему плату згідно діючого тарифу в залежності від виду транспорту та відстані вивезення. Тобто загалом аналогічну фуру дров купити за оголошеннями в соцмережах насправді не виходить значно дешевше.
«У грудні цього року на Дніпропетровщині вже затримали банду, яка продала неіснуючих дров на понад мільйон гривень по території всієї держави, в тому числі й на Волині. Злочинне угрупування організував 35-річний чоловік, який відбуває покарання в колонії. Він та троє його поплічників – дві жінки та ще один чоловік – створювали фейкові оголошення в інтернеті про продаж дров. Від охочих скористатися їхніми послугами вони брали передоплату, а потім зникали», –  розповів Сергій Редько.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися