У Луцьку шукають донорів тромбоцитів для важкохворого 6-річного хлопчика
Волинь

У Луцьку шукають донорів тромбоцитів для важкохворого 6-річного хлопчика

29 грудня 2021, 19:52
0
0
Сподобалось?
0

Продовжують шукати донорів крові для 6-річного Іллі Мачиброди, який протягом тривалого часу бореться із лімфомою Беркітта. 

Після численних курсів хіміотерапії кістковий мозок дитини не виробляє тромбоцити самостійно, тому його життя залежить від донорських тромбоцитів. Про це Інформаційному агентству Волинські Новини повідомила засновниця БФ «З Богом у серці» Марія Бадалян.

Станом на сьогодні Ілля перебуває у реанімації онкогематологічного відділення Волинської обласної дитячої клінічної лікарні. Для того, аби підтримати його життя, потрібно не менше шести донорів крові щоденно.

«Після численних курсів хіміотерапії кістковий мозок Іллі не виробляє тромбоцити самостійно. Дитині потрібен час на відновлення, а поки його життя можуть підтримати тільки переливання донорських тромбоцитів. Це дуже велика небезпека, не хочемо навіть казати про можливі наслідки! У банку крові запасів немає, тромбоцити мають надто короткий час зберігання!» - каже волонтерка.

Тож, для порятунку хлопчика і терміново потрібні донори з другою групою крові (2+). Здати кров на тромбоконцентрат у Службі переливання крові на проспекті Волі, 47 у Луцьку можуть тільки чоловіки і лишень ті, хто вже хоча б раз був донором.

«Будь ласка, якщо ви підходите, якщо можете прийти, зателефонуйте спершу нам за номером 095 010 7221, щоб ми знали, що ви будете. У центрі переливання крові вказуйте, що здаєте кров на тромбомасу для Мачиброди Іллі, що перебуває в онкогематологічному відділенні Волинської обласної дитячої лікарні», - звертається до небайдужих Марія Бадалян.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися