Депутат сільради на Київщині не задекларував 42 квартири на Волині
Волинь

Депутат сільради на Київщині не задекларував 42 квартири на Волині

2 січня 2022, 10:41
1
0
Сподобалось?
0

Депутат Хотівської сільської ради Києво-Святошинського району Київщини Іван Бондаренко пі д час балотування вказав, що він безробітний. Чоловік не не вніс у декларацію за 2020 рік 42 квартири, які розташовані у Любомлі Волинської області.

Про це повідомляє «Чесно» з посиланням на НАЗК.

Бондаренко пояснив, чому не зазначив цю інформацію в декларації.

«Наприкінці березня 2021 року він страждав від ускладнень, спричинених перенесеною хворобою, які не дали змоги ні працювати, ні заповнити належним чином декларацію за 2020 рік, а також через неповне розуміння всіх аспектів відображення відповідних об’єктів у декларації», – йдеться в акті агентства.

Окрім прихованих квартир, Бондаренко також не вказав отриманий дохід від Державної іпотечної установи та надання ділянки в оренду ще на 3,5 мільйона гривень.

У діях депутата встановили ознаки правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 3662 Кримінального кодексу України — умисне внесення суб’єктом декларування завідомо неправдивих відомостей до декларації. За це порушення передбачено штраф від чотирьох до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів або громадські роботи на термін від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин, або обмеження волі до двох років, або позбавленням волі на той самий термін з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до трьох років.

Відповідні матеріали НАЗК передасть до Національної поліції України для подальшого розслідування.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • свідомість
    свідомість

    Це треба бути таким неграмотним, щоб не заповнити декларацію (дати відповідь на питання) і не мати пам'яті щодо свого майна. А як він тоді дбає про своїх виборців та про Україну.

    2 січня 2022, 21:48
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися