15-річний син приймав пологи в бусі: у Луцьку виписали з перинатального жінку, яка народила в авто
Волинь

15-річний син приймав пологи в бусі: у Луцьку виписали з перинатального жінку, яка народила в авто

4 січня 2022, 17:32
0
2
Сподобалось?
2

В останній день минулого року жінка із села Березовичі Володимир-Волинського району народила прямо у бусі на території перинатального центру у Луцьку. І хоч керівництво закладу згодом запевнило, що пологи відбулися у приймальному відділенні центру, насправді усе не так. Як виявилося, пологи довелося приймати 15-річному сину і чоловіку Христини - Юрію Жуку. Потім їм кинулася на допомогу лікарка-інтерн. 

«Уже в Луцьку на мосту біля Там-Таму у мене відійшли води,  чоловік ще дорогою дзвонив на 103, щоб вони дали знати в перинатальний, аби там уже були готові мене прийняти. Але на 103 сказали, що не мають з ними зв’язку! Це просто неподобство. Бо дитині у 15 років приймати пологи у матері – це ж може бути шоком на все життя. Ми приїхали до перинатального, поки чоловік бігав і стукав у всі двері, бо всюди було зачинено, старший син допоміг мені роздягнутися і на передньому сидінні у бусі прийняв голівку братика у свої руки. У нього очі були квадратні: «Що робити?, - питав мене постійно. Потім вийшли плечики дитини і коли чоловік прийшов, то фактично підхопив сина на руки. Тоді на мій крик прибігла інтерн і почала далі нам допомагати, не розгубилася, вона велика молодець», - розповідає Христина.

«Вона без сумніву буде хорошим лікарем», - додає тато Юрій.

До слова, лікарку-інтерн звати Наталія Мороз. Коли Юрій з дружиною і дітками після виписки йшли до свого авто, то знову зустріли Наталію. Вкотре подякували ій і сфотографувалися на пам'ять.  

Це шості пологи у Христини. Народився хлопчик вагою 3930. Назвали Захарієм.

Зазначимо, що старшому сину подружжя - Юрію, який власне допоміг мамі при пологах і першим побачив свого новонародженого братика,  – у березні буде 16 років. Він навчається у військовому ліцеї у Луцьку. Ще є 11-річні двійнята: дівчинка Богданка і хлопчик Данилко, Станіслав – 8 років і Назарчик – 5 років. До слова, Назарчик народився семимісячним. Попри це нині він найшустріший з усіх дітей в родині.

Цікаво, що Юрій і Христина – 37 пара, яка одружилася на Майдані під час Помаранчевої революції. Юрій – атовець. На Майдані отримав контузію, на війні теж не обійшлося без важких поранень. Христина родом з Луцька.

Детальніше про подружжя - уже згодом.

Новонароджений на руках у старшого братика Юрія

Разом з лікаркою-інтерном Наталією Мороз

.

Ось у цьому бусі і відбулися пологи


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися