На Волині розслідують смерть іноземця в лікарні
Волинь

На Волині розслідують смерть іноземця в лікарні

5 січня 2022, 12:22
0
-1
Сподобалось?
-1

У Ківерцях поліція розслідує ймовірну халатність медиків місцевої лікарні, що призвела до смерті громадянина Народної Республіки Бангладеш.

Чоловік помер трохи менше двох років тому. Згодом справу закрили, але тепер знову відкрили через нові факти. Про це йдеться в ухвалі Ківерцівського районного суду, пише "Волинь.пост"

Із документу відомо, що 29 грудня 2021 року до слідчого судді Ківерцівського районного суду Волинської області звернувся старший слідчий ВП № 1 (м. Ківерці) Луцького районного управління поліції з клопотанням про продовження строку досудового розслідування у цій справі.

Своє клопотання слідчий обґрунтовує тим, що чоловіка з Бангладеш, який утримувався у Волинському пункті тимчасового перебування іноземців, «швидкою» доставили у реанімацію лікарні в Ківерцях. Згодом з реанімації його перевели на стаціонарне лікування в терапевтичне відділення, у якому він помер.

Поставлений іноземцеві діагноз – цироз печінки невиясненої етіології, ст. декомпенсації. Гепатоцелюлярна недостатність ІІ ст. та портальна гіпертензія ІІ-ІІІ ст. Спленомегалія. Асцит.

Утім, медики лікарні не повідомили про смерть іноземця у поліцію, як того вимагає відповідний наказ.

Це, вважають у поліції, може свідчити про можливе бажання приховати неналежні дії медичних працівників, які призвели до тяжких наслідків, а саме смерті людини.

У поліції відкрили кримінальну справу, яку через два місяці закрили «у зв`язку з відсутністю складу злочину». Однак, через рік – у березні 2021 року – постанову про закриття провадження скасували як незаконну у зв`язку з непроведенням усіх необхідних слідчих дій та передчасністю прийнятого рішення.

«Наразі органом досудового розслідування зібрано достатньо доказів, які дають підстави вважати, що має місце факт вчинення кримінального правопорушення», - йдеться в ухвалі суду. Тож, слідство просить суд продовжити термін досудового розслідування.

Суд задовольнив клопотання й дозволив продовжити досудове розслідування на пів року – до 1 липня 2022 року.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися