Не спала, щоб не згас вогонь: на Волині волонтери утеплили хату бабусі
Волинь

Не спала, щоб не згас вогонь: на Волині волонтери утеплили хату бабусі

5 січня 2022, 17:24
0
0
Сподобалось?
0

Бабуся Ганна із волинського хутора, яка «вік продівувала», взяла участь у соціальному ток-шоу на одному із центральних телеканалів. Аби транспортувати стареньку до столиці, волонтерам довелось її нести на руках до авто через поле.

Про це повідомляє волонтерка Анастасія Рудик на своєму каналі Рожева душа.

Напередодні Нового року відбулася четверта поїздка волонтерів до бабусі Ганни.

«У це важко повірити, але наша бабця їздила у Київ. Коли журналісти одного із центральних телеканалів запропонували їй взяти участь у соціальному ток-шоу, ми були більш, ніж впевнені, що бабуся не погодиться. Але, на диво усім, вона сказала «так», – розповідає Анастасія Рудик.

Тож, для того, аби транспортувати стареньку до столиці, до авто її несли на руках через поле.

У студії літня жінка виглядала дуже щасливою, адже відчувала до себе багато уваги.

Окрім цього, бабусю завезли на обстеження до столичної клініки, аби з’ясувати стан її здоров’я, який, на жаль, бажає кращого.

По приїзду волонтери запросили до помешкання старенької професійного прораба, аби той оцінив стан будинку та об’єм робіт, необхідних для того, аби привести ветху хату до ладу.

Як виявилось, одна із причин холоду в будинку – старенькі вікна. Тому їх замінили на металопластикові. Заразом волонтери вирішили прибрати в оселі бабусі.

«Тут дуже багато сміття, а собаки справляють потребу прямо в приміщені. Баба дозволила викинути диван. Так що поки є така можливість – викидаємо», – посміхається Настя. Натомість бабусі привезли міцне та добротне нове ліжко, подушки, ковдри та постіль.

Аби не травмувати стареньку, хлопці та дівчата заговорювали її, слухали пісні та примовки, тим часом, інша частина небайдужих потроху виносили сміття із помешкання.

«Кавалєру, кавалєру, нащо любиш ту холєру?

То хворіє, то боліє. То за кого серце мліє?» – весело наспівувала баба Ганна, поки кипіла робота.

По тому, як у хатинці навели лад, працівник поліції заніс у приміщення ялинку зі словами «Треба, щоб в бабулі теж Новий рік був».

Волонтери прикрасили святкове деревце автономними гірляндами, накрили святковий стіл із різдвяним пирогом та безалкогольним шампанським, яке грало у прозорих келихах.

Раніше захаращена старенька оселя із чорними від кіптяви стінами та стелею набула святкового хвойного аромату ялинки, фруктів та ігристого. У ній неквапом виповзаючи із закутку, стрепенулося і розправило плечі життя...


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися