На волинській митниці затримали контрабанду кольорових металів на 4 мільйони
Волинь

На волинській митниці затримали контрабанду кольорових металів на 4 мільйони

6 січня 2022, 10:00
0
0
Сподобалось?
0

Через «Ягодин»  намагалися незаконно провезти 21 тонни брухту кольорових металів на майже 4 мільйони гривень.

Про це повідомляє Волинська митниця на своїй сторінці у Фейсбуці.

Київське товариство наприкінці 2021 року відправило польському покупцеві вантаж вагою брутто 21 200 кілограмів вартістю 126 тисяч євро. У товаросупровідних документах назвали його «комплектом електричних консолей з електронним обладнанням». Втім, відповідно до висновку експерта Львівського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру ВМС України, який отримали митники, насправді в автопричепі містились «вживані радіодеталі з технічними пошкодженнями (тріщини, злами, сколи, обірвані провідники, деформовані металеві пластини». Такі характеристики відносять вантаж виключно до товарної позиції «брухт з вмістом дорогоцінних металів чи сполук дорогоцінних металів».

Відповідно до законодавства, експорт брухту та відходів кольорових металів з України забороняється. Постановою КМУ «Про затвердження переліків товарів, експорт та імпорт яких підлягає ліцензуванню та квот на 2021 рік» встановлено квоту на експорт відходів або брухту дорогоцінних металів – 0 грамів.

Тому увесь вантаж тимчасово вилучений, до остаточного рішення суду у справі про порушення митних правил за ст. 483 Митного кодексу. Вартість брухту, що стане предметом судового спору, за курсом НБУ на дату вчинення правопорушення становив 3,9 мільйона гривень.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися