На Волині браконьєри вбили та розчленували козуль
Волинь

На Волині браконьєри вбили та розчленували козуль

9 січня 2022, 12:00
0
0
Сподобалось?
0

На Маневиччині нелюди безжально позбавили життя двох тварин виду європейської козулі. Їх понівечені рештки, одні з яких належали дитинчаті, виявили природоохоронці на місці вчинення злочину.

 Цьому козлику, що потрапив у пастку браконьєрів, дивом вдалося вижити, пише "Полісся"

Коментуючи журналістам інцидент, головний мисливствознавець району Микола Корець зазначив, що сталася вона поблизу хутора Лоше, на території 37 кварталу Вовчецького лісництва ДП “Маневицьке лісове господарство”. Чогось подібного, зі слів співрозмовника, тут не скоювали вже давно. Невідомі браконьєри (хто саме причетний до незаконного полювання, ще поки з’ясовують) поводилися дуже нахабно, розставили пастки зовсім поруч людських осель. На щастя, третю тварину – ссавця дикої кози, який також потрапив у пастку, вдалося врятувати. Не в останню чергу дичина залишилася живою завдяки тому, що її вчасно помітив житель згаданого хутора та, не гаючи часу, повідомив у відповідні служби.

- За останні кілька років це другий випадок такого жорстокого браконьєрства. Найвірогідніше “працювали” добувачі вночі, так як встигли розробити дві впольовані туші тварин. Інша, впіймана ними, лише дивом вижила. При тому засідку вони влаштували саме там, де козулі мали кормову базу. Тобто наперед добре знали, що успішні лови їм гарантовані. Спільно із слідчо-оперативною групою ми задокументували вказаний факт, ситуація вивчається, проводиться розслідування, – додав Микола Корець.

Збитки нанесені лісовому господарству становлять 64 тисячі гривень (по 32 тисячі за кожну вбиту тварину).

Олександр ПРИЙМАК.





Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися