Художник з Волині пише серію картин про рідне місто
Волинь

Художник з Волині пише серію картин про рідне місто

9 січня 2022, 19:34
0
3
Сподобалось?
3

Уродженець міста Горохів художник Юрій Домовєсов працює над серією картин про рідне місто, куди чоловік повернувся з Одеси, де прожив останні 30 років.

Як розповів художник Суспільному, його надихають маленькі вулички Горохова, якими бігав у дитинстві, знайомі краєвиди та цікаві будівлі. Юрій Домовєсов відтворює на полотні сучасну архітектуру міста, а також пише краєвиди Горохівщини зі старих фотографій і листівок.

Художник із Волині пише серію картин про сучасний Горохів

60-річний чоловік створює картини у своїй майстерні, проте щодня виходить на вулиці міста, аби зробити ескізи.

"Про Горохів мало чого було написано на полотні, то я так стараюсь. Є Горохів, якого вже немає, є старі фотографії і я хочу таку ретроспективу зробити. І свіжі роботи, коли є сонечко, я не можу сидіти вдома, біжу на пленер і знаходжу місця якісь такі", – зазначив волинянин.

Художник із Волині пише серію картин про сучасний Горохів

Чоловік розповів: його батько був репресований за радянських часів, тому отримати художню освіту у рідному місті не міг. Переїхав до Одеси, де працював у художніх майстернях, вчився у різних митців, захопився дизайном. Каже: у 90-х розробляв етикетки до перших товарів, які почали виготовляти в незалежній Україні, розмальовував будівлі, годинами малював море.

"В Горохові такий інтерес, що я просто затремтів. В місті, коли працював над етюдом підходять молоді хлопці, кажуть – ви тут давно стоїте, пригощають мене водою солодкою, смаколиками. В Одесі такого не бачив", – розповів Юрій Домовєсов.

Художник із Волині пише серію картин про сучасний Горохів

У колекції художника Юрія Домовєсова пейзажі, портрети, графіка та дружні шаржі. Також чоловік розписує стіни й творить дизайни, власноруч робить рами для картин і мольберти.

Скільки картин намалював – художник не рахує. Каже: хотів би у майбутньому влаштувати виставку пейзажів рідного міста.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися