Головна санлікарка Волині щепилася бустерною дозою від ковіду
Волинь

Головна санлікарка Волині щепилася бустерною дозою від ковіду

12 січня 2022, 13:12
0
0
Сподобалось?
0

11 січня 2021 року головна державна санітарна лікарка Волинської області Наталія Янко отримала бустерну дозу вакцини від COVID-19.

Про це інформує сторінка ДУ «Волинський ОЦКПХ  МОЗ».

Зазначається, що вона власним прикладом показала, що вакцина є безпечною, і звернулася до населення із закликом не вірити фейкам. Перші дві дози отримала препаратом AstraZeneca, а бустерну дозу, відповідно до рекомендацій МОЗ, мРНК-вакциною Comirnaty/Pfizer.

Вже майже тиждень в Україні дозволене щеплення третьою дозою для громадян від 18 років, які вакцинувалися двома дозами від 6 до 9 місяців тому.

Це регламентовано Наказом Міністерства охорони здоров’я України № 26 від 6 січня 2022 року котрі введені в дію Рішення оперативного штабу МОЗ України з реагування на ситуації з поширення інфекційних хвороб, яким можна запобігти шляхом вакцинації, що дозволяє робити бустерну дозу від коронавірусної інфекції для всіх вакцинованих людей віком від 18 років.

Оптимальний термін ревакцинації — від 6 до 9 місяців після завершення первинного курсу вакцинації незалежно від того, якою вакциною щепилася людина. При виборі вакцини перевага надається мРНК-вакцинам – Moderna або Comirnaty/Pfizer.

«Сьогодні навколо питання вакцинації багато фейків. Тому я вирішила вакцинуватися, аби показати всім, що це можна і потрібно робити. Тому захищаючи себе, ми насамперед захищаємо всіх оточуючих людей», – наголосила Наталія Янко.

Головна державна санітарна лікарка Волині повідомила, що новий штам коронавірусу «Омікрон» має короткий інкубаційний період, шириться значно швидше і дає багато ускладнень, тому становить ще більшу небезпеку.

Станом на 11 січня 2021 року у Волинській області третю бустерну дозу отримали – 331 мешканець області (в тому числі 123 медичних працівники, 5 працівників освіти та 129 осіб віком 60+).

У Держсанепідслужбі Волині повідомляють, що громадяни, які отримали бустерну дозу вакцини проти COVID-19, зможуть згенерувати новий сертифікат у застосунку Дія уже в кінці січня 2022 року. Термін дії цього документа становитиме 270 днів.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися