Через «Ягодин» незаконно імпортували товари на понад 300 мільйонів
Волинь

Через «Ягодин» незаконно імпортували товари на понад 300 мільйонів

14 січня 2022, 13:10
0
0
Сподобалось?
0

Через «Ягодин»  під виглядом скловолокнистої сітки імпортували дорожчий товар з Європи. Сукупна вартість незаконно переміщеного товару становить понад 300 млн грн.

Про це повідомляє пресслужба Волинської митниці.

У 2019 році три українські компанії уклали контракти з іноземними партнерами про купівлю-продаж будівельних матеріалів. Ввозили їх через пункт пропуску "Ягодин" окремими поставками як скловолокнисту сітку.

Щодо діяльності згаданих компаній було ініційовано запити до іноземних держав стосовно надання адміністративної допомоги у проведенні перевірки. Департамент боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил Держмитслужби забезпечив отримання інформації від митних органів 12 країн: Греції, Фінляндії, Румунії, Данії, Угорщини, Швеції, Чехії, Іспанії, Литви, Болгарії, Австрії та Польщі.

Документально підтверджено, що всі три компанії подавали українським митникам неправдиві відомості про ввезений товар. Під виглядом будівельних матеріалів на митну територію України завозили спортивне взуття, одяг, комп'ютерне обладнання, телефони.

За інформацією від митних органів, вартість незадекларованих товарів складає для першого підприємства майже 59 млн грн, для другого – понад 85 млн грн, для третього – понад 158 млн грн.

Митницею складено протоколи про порушення митних правил за ч. 1 ст. 483 Митного кодексу України, що передбачає накладення штрафу в розмірі сто відсотків вартості товару та його конфіскацію. Протоколи про порушення митних правил волинські митники після завершення провадження скерують до суду.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися