Вікторія ДОМАНСЬКА
Волинь

Що робити, якщо «зник» кадастровий номер: пояснення спеціаліста

23 січня 2022, 10:40
0
0
Сподобалось?
0

«Я – вдова. Мій чоловік у січні 2005 року приватизував земельну ділянку, акт був виданий на його ім’я. Коли прийняла спадщину, виявилося, що в сільській раді не внесений кадастровий номер. Їздила в Луцьк, дізнавалася. Виявляється, частина ділянки (25 соток під забудову) внесена, а інших 17 сотих – ні. Що робити?

Надія К., Волинська область

На запитання відповідає адвокат Вікторія Доманська – керуючий партнер Адвокатського об’єднання «Правова допомога № 1»:

– Якщо при реєстрації чи перереєстрації ви виявили, що немає кадастрового номера, потрібно писати заяву щодо його виділення. Для цього слід звернутися у землекадастр за місцем розташування вашої земельної ділянки, й тоді земельній ділянці присвоять відповідний кадастровий номер. Але перед цим варто звернутися до юриста чи адвоката з усіма документами, які ви маєте, та отримати більш детальну консультацію. Адже без документів важко сказати однозначно, які дії слід зробити. Там можуть виникнути нюанси.

Від редакції: листування з читачами ведеться лише на сторінках газети. Якщо у вас є запитання до юриста, ви можете задати їх у «Віснику+К»  за телефоном: 067-3617717. Відповідь буде надрукована. Якщо ви потребуєте приватної консультації та допомоги юриста, звертайтеся з листом на адресу Адвокатського об’єднання «Правова допомога № 1»: м. Луцьк, вул. Шопена, 22, офіс 99.

Анонімки не розглядаються.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися