Загибель 17-річної дівчини в аварії на Волині: за ґрати хочуть посадити невинного?
Волинь

Загибель 17-річної дівчини в аварії на Волині: за ґрати хочуть посадити невинного?

23 січня 2022, 18:11
0
1
Сподобалось?
1

З моменту страшної аварії у селі Ветли на Волині, яка забрала життя 17-річної Карини Кирилюк, минуло майже три місяці. Родина загиблої б’є на сполох, мовляв, слідство у справі ведеться необ’єктивно і за грати хочуть посадити не винного. Не визнає свою вину і сам обвинувачений.

Хто ж насправді кермував тієї фатальної ночі автомобілем і хто відсидить за це 10 років у в’язниці?

Аварія сталася 28 жовтня вночі, коли компанія, в якій відпочивала Карина, поверталася машиною з місцевого кафе. В якийсь момент водій не впорався з кермом – і авто на великій швидкості влетіло в електроопору. Одразу після аварії поліція затримала хлопця Карини, 25-річного Олексія Беденюка. За версією слідства, саме він тоді був за кермом. Проте сам Олексій заперечує, що кермував машиною в момент аварії, і звинувачує в загибелі дівчини свого друга, 23-річного Сергія, який власне і є власником авто.

Як згодом стало відомо, тоді в авто було четверо осіб: Карина, її хлопець Олексій, дівчина Богдана і власник авто Сергій. Всі з одного села Ветли. Вся права сторона автівки, на яку припав весь удар при зіткненні, була вщент зім’ята. Саме з того боку сиділа Карина. Власник авто і пасажирка Богдана не отримали жодних ушкоджень.

На захист обвинуваченого Олексія Беденюка стає і рідна сестра загиблої – Віта Мартинюк. Вона запевняє, що не вірить у його провину, адже сама довгий час працює у правоохоронних органах і у цій справі у неї багато питань, до слідства зокрема. Не довіряє вона і самому слідчому, який веде цю справу. Жінка пояснює: коли зайшла до палати Олексія, в нього голова була травмована з правого боку, що визвало у неї сумнів. Адже водійська сторона – ліва, і всі це розуміють. Ще одне – поліція чомусь не вилучила з місця аварії головні речові докази – сумочку загиблої, бампер і праві дверці місцеві просто вивезли з місця аварії на смітник. Також аварія сталася біля магазину, де є камери. Але чомусь записи з них ніхто не дивився. А усі клопотання з приводу повторного проведення експертизи просто відхиляються.

Віта на могилі сестри

Олексія, попри відчайдушні прохання рідних, не відпустили навіть на похорон, аби попрощатися з коханою. Він своєї вини не визнає і запевняє, що не він тоді був за кермом. Хлопець вийшов під заставу (його батько заплатив за нього 90 тисяч гривень, – прим.) і приїхав у студію телепередачі «Стосується кожного», аби дати розголос цій історії. Каже: досі не може змиритися із загибеллю коханої. Щодня переглядає на телефоні спільні фото і відео з їхніх зустрічей. Та додає: планували весілля, діток.

– У цій жахливій аварії загинула моя наречена. Вона – кохання мого життя. Але я не був тоді за кермом і хочу це довести. До мене в палату підійшов слідчий, бо в мене був струс головного мозку,  і поставив мені питання, чи перебував я в той вечір за кермом. Я сказав, що перебував. Ще запитав, чи вживали ми алкоголь. Я сказав, що так, ми сиділи з компанією і випивали. Але саме в момент ДТП не я був за кермом, а власник авто. Я сидів спереду справа. Карина – ззаду за мною. Пам’ятаю момент удару, я почав її шукати, коли знайшов – вона вже не дихала. Я почав робити їй штучне дихання. Це нічого не давало, – пригадує Олексій Беденюк та додає: – Через травму голови багато чого з аварії він просто не пам’ятає.

Поміж тим справу вже скерували до суду. Завідувачка сектору комунікації ГУ НП у Волинській області Ольга Бузулук ситуацію коментує так:

– У водія слідчі відібрали зразки крові. Встановлено, що він перебував у стані алкогольного сп’яніння. Доза алкоголю в 13 разів перевищувала допустиму норму. За цим фактом було відкрите кримінальне провадження, яке розслідувалося кілька місяців, і 14 грудня обвинувальний акт скерували до суду. Цьому чоловіку за вчинення ДТП у стані сп’яніння, в результаті якого загинула неповнолітня дівчина, загрожують до 10 років позбавлення волі.

Мати власника машини, 44-річна Ірина Юхимук з села Ветли, переконана, що її син не міг тоді кермувати авто.

– Після тієї ночі я зателефонувала до матері головного свідка, який був в машині – дівчини Богдани. Я запитала, що каже донька, хто був за кермом? Вона відповіла, що Олексій. І дівчата просили його, щоб він не їхав так швидко, – стверджує жінка.

Ірина Юхимук додає, автомобіль її син недавно пригнав із заробітків з Німеччини.

У студії показали відео, яке знімала Карина приблизно за годину до смертельної аварії. Молодь на помітно великій швидкості їхала з увімкнутою гучною музикою, дівчата  були на задньому сидінні, підспівували і підтанцьовували. За кермом сидів саме Олексій – хлопець загиблої. Але справа за пасажирським сидінням сиділа не Карина, а інша дівчина. Хоча на момент аварії вона сиділа саме справа, куди і припав основний удар. Тобто молодь таки пересідала. Це стверджує і Олексій Беденюк, мовляв, на відео вони тільки їдуть на місце відпочинку і тоді за кермом дійсно був він, а коли вже поверталася додому, за кермо сів власник авто. Зазначимо, стрілка спідометра на розтрощеному авто зупинилася на позначці 190 кілометрів.

Остаточну крапку у цій справі поставить суд.

На головному фото: Олексій Беденюк


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися