Чи закриватимуть пологове відділення у селищі на Волині
Волинь

Чи закриватимуть пологове відділення у селищі на Волині

28 січня 2022, 16:01
0
0
Сподобалось?
0

На Волині менше 150 пологів на рік приймалося в пологовому стаціонарі одного медичного закладу, який наразі подав документи до НСЗУ про укладання договору на медичну допомогу при пологах.

Про це йдеться у відповіді управління охорони здоров’я Волинської ОДА на запит Інформаційного агентства Волинські Новини.

Наприкінці 2021 року анонсували закриття частини пологових будинків у 2022 році. Це пов’язано з новими вимогами щодо кількості пологів, які висунула НСЗУ. Під скорочення потраплять медзаклади, де народжується менше ніж 150 дітей на рік, – їх у країні налічується майже 70. Таке рішення мотивують тим, що якщо пологів в лікарнях відбувається небагато, то лікарі втрачають потрібну практику. Як зазначається, за рік в Україні 1469 новонароджених померли. Цей показник вищий, ніж у країнах ЄС.

Як інформують в управлінні охорони здоров’я області, упродовж 2021 року на Волині функціонувало 15 пологових стаціонарів, де народилося 10 139 діток. Відповідно до даних медичної статистики, 138 пологів відбулося у КП «Любешівська багатопрофільна лікарня».

У 2022 році договори на надання медичної допомоги при пологах НСЗУ укладатиме договори з медзакладами, де з 1 квітня по 30 вересня 2021 року надали допомогу щонайменше 75 породіллям.

Наразі КП «Любешівська багатопрофільна лікарня» подала до НСЗУ документи і очікує рішення. Оскільки останній термін подання заявок – 18.00 26 січня, а згодом НСЗУ має розглянути подані документи, то питання скорочення персоналу і закриття пологових відділень у закладах не розглядалося, пояснюють в управлінні.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися