Лучанин потрапив у книгу рекордів України через листи коханій
Волинь

Лучанин потрапив у книгу рекордів України через листи коханій

30 січня 2022, 14:19
0
0
Сподобалось?
0

82-річний лучанин Євген Філіпчук - рекордсмен книги рекордів України. Нагороду отримав за слово «любов». 

Саме його у студентському листуванні з майбутньою дружиною у понад сотні листів використали більш як сімсот разів, - розповів Суспільному рекордсмен.

Старим любовним листам понад 60 років. Це студентська переписка Євгена Філіпчука з його майбутньою дружиною Ольгою. Чоловік каже: щороку після навчання в інституті на час літніх канікул приїздив до батьків, на танцях і познайомився з Ольгою.

На час розлуки, відколи починалося навчання, закоханні переписувалися. За рік листування обоє написали 102 листи. На 427-ми сторінках рукописного тексту – 781 раз використали слово "любов", - розповідає чоловік.

У шлюбі народили двох доньок, виховали трьох онуків та четверо правнуків. За студентське листування у сімейних буднях, - каже чоловік, - призабули. Листи знайшла нова власниця дачі, яку продали Філіпчуки. Подзвонила та перепитала, що з ними робити. Євген Олександрович любовні листи забрав.

Три роки тому дружини не стало, тоді, - каже Євген Філіпчук, - почав перечитувати давні листи. "Сів я за листи, почав їх читати десь о четвертій годині дня і вже спати не лягав. На ранок в мене вже було готове рішення: треба, щоб ці листи почитали люди", - говорить чоловік.

Згодом подав заявку в національний проєкт "Книга рекордів України". Художня рада розглянула і дійшла висновку, що цей матеріал заслуговує на те, що дійсно відповідає рекорду України, - каже офіційний представник Національного проєкту "Книга рекордів України" Віталій Іваницький.

Зараз Євген Філіпчук працює над автобіографічним романом «Нехай розкажуть листи». В основі твору, - говорить чоловік, - про найголовніше у його житті – любов.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися