У будинку Косачів на Волині знайшли чимало унікальних експонатів
Волинь

У будинку Косачів на Волині знайшли чимало унікальних експонатів

31 січня 2022, 16:26
0
0
Сподобалось?
0

Під час дослідження будинку Косачів у Колодяжному волинські археологи знайшли багато предметів, які доповнять експозицію музею.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуку розповів очільник Волинської археологічної експедиції Віктор Баюк. Він займався археологічним дослідженням перед реставрацією будинку. 

За його словами, Волинська археологічна експедиція опрацювала матеріали та підготувала науковий звіт з археологічних досліджень Білого будиночку Лесі Українки у селі Колодяжне Ковельського району Волинської області.

Експерти відкрили та опрацювали фундаменти ще однієї кімнати Білого будиночку, прослідкували первісну конструкцію входу до його підвалу. Усі матеріали враховані в процесі проведення робіт: нововідкриту кімнату трасовано по поверхні, вхід влаштовано по габаритам первісного.

«Колекція рухомого археологічного матеріалу є показовою і стосується часу будівництва та побутування споруди рубежем ХІХ-ХХ ст. Це закладний камінь споруди, цегла із цоколя, металеві скріплюючі цвяхи, аптекарський, канцелярський (!) та інший скляний посуд, що стануть хорошим меморіальним доповненням існуючої експозиції літературно-меморіального музею», – пише Віктор Баюк.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися