Воїни волинської бригади вшанували загиблого на війні побратима
Волинь

Воїни волинської бригади вшанували загиблого на війні побратима

2 лютого 2022, 20:52
0
1
Сподобалось?
1

Командир 14 окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого полковник Олександр Охріменко разом із побратимами вшанував пам'ять Леоніда Дергача з позивним «Академік», командира 9 роти 72 окремої механізованої бригади, який загинув 1 лютого 2017 поблизу Авдіївки.

Про це пишуть на сторінці 14 ОМБР у Фейсбуку

Разом з батьками та побратимами поклали квіти на могилу Леоніда Валентиновича в його рідному селі Зарожани Чернівецької області.

Посмертно Леонід Дергач був нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня та відзнакою «Народний Герой України». «Академіку» назавжди залишилось 37…

З часу його смерті минуло 5 років. Та є рани, над якими час невладний…

"Я був командиром батальйону, в якому служив Леонід, - розповів полковник Олександр Охріменко. – Його загибель стала величезною втратою для мене, як командира, для роти «Академіка», для батальйону, для бригади… Україна втратила воїна і свого відданого сина, рідні Леоніда – сина, чоловіка і тата, всі ми, хто мав честь служити із «Академіком» пліч-о-пліч, побратима і друга… Ця втрата непоправна. Але ми продовжуємо боротьбу, в пам'ять про Леоніда ми мусимо завершити те, що він не встиг, - здобути Перемогу!"

Полковник Олександр Охріменко висловив вдячність батькам Леоніда Дергача за те, що виростили гідного сина, патріота України, Людину з великої літери.

 Коли закінчиться війна, ми запалимо свічі пам’яті за всіма загиблими побратимами… Вони горітимуть вічним вогнем, нагадуючи ціну української незалежності і тих, хто зберіг її ціною власних життів і кров’ю.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися