У Луцьку в маршрутках щодня працюватимуть групи котролю
Волинь

У Луцьку в маршрутках щодня працюватимуть групи котролю

3 лютого 2022, 13:32
0
0
Сподобалось?
0

У Луцьку затвердили нове положення про порядок здійснення контролю оплати проїзду у пасажирському транспорті загального користування. Групи контролю працюватимуть на маршрутах щодня.

Про це стало відомо під час позачергового засідання виконавчого комітету міської ради, про це повідомляє ІА Волинські новини.

На розгляд членів виконкому внесли питання про затвердження положенняпро порядок здійснення контролю оплати (реєстрації) проїзду у пасажирському транспорті загального користування.

Начальник відділу транспорту ЛМР Віктор Главічка повідомив, що до міста приєдналися навколишні села і туди пустили приміські маршрутки, в яких не було передбачено контролю оплати. Окрім того, до сьогоднішнього дня функції контролю оплати в транспорті було покладено на Луцьке підприємство електротранспорту та здійснювалося за договорами з перевізниками. Однак окремі перевізники не здійснювали оплату послуг ЛПЕ.

«Нині відповідно до законодавства контроль за оплатою має здійснювати сам перевізник, тому пропонуються затвердити правила здійснення контролю у новій редакції. В залежності від кількості маршрутів у перевізника має бути контролер, який буде його штатною одиницею. Тобто все здійснюватиме перевізник. Контроль здійснюватиметься системно. Будуть сформовані групи контролю, які працюватимуть і зранку, і ввечері. Ми здійснювали перевірки, і певний відсоток пасажирів не сплачує за проїзд, а якщо і сплачує, то водієві – це є порушення. Групи контролю працюватимуть щодня. Відповідно до положення ми зможемо залучати до контролю і працівників муніципальної варти. Але мети штрафів немає. Якщо надається послуга перевезення, вона має бути оплачена електронним квитком», – розповів Віктор Главічка.

Члени виконкому підтримали проєкт рішення.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися