На сході міліціонери погрожували луцьким нацгвардійцям, що стрілятимуть у спину, а «Беркут» допомагав
Волинь

На сході міліціонери погрожували луцьким нацгвардійцям, що стрілятимуть у спину, а «Беркут» допомагав

23 травня 2014, 07:30
12
0
Сподобалось?
0

Після п'ятиденного відпочинку і можливості побути у домашньому колі 22 травня бійці Луцької частини Нацгвардії №1141 знову відбули до зони проведення АТО. Раніше вони зустрілися з головою Волинської облдержадміністрації Григорієм Пустовітом. Журналісти отримали можливість дізнатися про події на Донбасі від безпосередніх їх учасників.

Зокрема бійці розповіли про ставлення місцевого населення, колег та бій, в якому поранили командира і сержанта підрозділу.

Як розповів один з бійців, першою «гарячою точкою» для підрозділу став Луганськ. Там волиняни обороняли приміщення обласного МВС. За словами нацгвардійця деякі місцеві міліціонери зустріли приїзд колег з Луцька ворожо і прямим текстом казали: «Якщо стрілятимете у наших, битимемо вам у спину». Проте був і позитивний досвід спілкування. Зокрема начальник луганської міліції наказав своїм підлеглим поділитися з волинянами бронежилетами. Також під час першого штурму будівлі МВС відбивати атаку сепаратистів допомагали бійці луганського «Беркута». Однак коли керівника обласної міліції змінили, у нього стався конфлікт з беркутівцями і вони пішли.

Натомість офіцер-психолог лейтенант Кирил Іванов пригадав подробиці бою у Маріуполі, в ході якого командир частини підполковник Степан Логуш та сержант підрозділу отримали поранення. Це сталося 9 травня. Більшість військових частини готувалася до відпочинку, оскільки вони тільки повернулися з чергування. Проте надійшов сигнал, що терористи штурмують міське управління міліції. Група оперативного реагування гвардійців на чолі з Степаном Логушем висунулася туди.

- Я першим вийшов з автобуса і одразу почув, що у нас стріляють. Сховався за дерево. Далі за мною йшли командир та ще один хлопець. Їх обох поранили. Також стріляли по нас з гранатомета. Заряд пролетів під автобусом і, на щастя, не вибухнув, - пригадує Кирил Іванов.

Терористи відкрили вогонь по військових прямо з мітингу присвяченому Дню Перемоги. Пізніше наші військові прийняли бій і змогли відтіснити нападників. На допомогу гвардійцям рвалися їхні друзі, проте вони виявилися заблокованими у військовій частині місцевими жінками і бабусями. Натомість підмога прийшла з блокпостів. У Маріуполь зайшла військова техніка. Поспішив на допомогу і добровольчий батальйон «Азов». Щоправда через практично відсутнє екіпірування його бійців гвардійці сприйняли за новий загін терористів. Доки розібралися хто є хто подекуди встигли перейти до рукопашної.

У ці дні волиняни знову ризикуватимуть своїм здоров'ям, аби прибрати з вулиць Донбасу озброєних до зубів терористів і російських диверсантів. Але найважче, як кажуть військові, побороти наслідки російської пропаганди. Проросійськи налаштовані мешканці Донбасу, а таких немалий відсоток, залякані міфами про бандерівців, «Правий сектор». І хоча їх досі ніхто не знаходив, «благородною» метою захисту від них прикриваються бандити.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • ДОНЕЦК
    ДОНЕЦК

    От дадут вам пилюлей в Донецке как дали вашим под Волновахой

    23 травня 2014, 07:59
    Відповісти
    • &1
      &1

      Клоун,була б в Києві дійсно хунта,розїбашили б вас і в хвіст і гриву...! Хоч в принципі і розіб"ють.......тіль щоб не в полон брати..,а стріляти і вішати вас як собак

      23 травня 2014, 08:12
      Відповісти
      • Правда
        Правда

        Клоун - це твоє ім'я, бо ти вже шостий місяць з локшиною на вухах ходиш! Ще починаючи з майдану! - Гинули за те, що б злодіїв змінити на ще більших злодіїв, аферистів вбивць і свавільників: Коломойського, Порошенка, Парубія...тощо!

        23 травня 2014, 10:03
        Відповісти
    • Аз есмь
      Аз есмь

      Ты предатель кацапо-парашинский. Скоро поедете к себе в парашу все. Вы все есть грязь и ошибка природы. Ваши матери вас нагуляли, вы выблядки кацапские.

      23 травня 2014, 08:15
      Відповісти
  • Слава ДНР и ЛНР
    Слава ДНР и ЛНР

    Только здесь герои борятся за свободу от Украинской окупации.. Майдан убрал от власти одну богатую сволочь и привел другую... Так за что они погибали???? Смерть хохлам слава героям!!!!

    23 травня 2014, 08:40
    Відповісти
  • Я
    Я

    6 пацанов молодых из Волыни лежит под Волновахой мертвых. Эти патриоты их бросили и уехали куда подальше. Мне интересно что Ваш голова ОДА и "любимый" Турчинов будет говорить их матерям? Там пацаны 1992 года рождения? Пусть твари сами туда едут, если умные такие!

    23 травня 2014, 08:47
    Відповісти
  • харьков
    харьков

    спасибо ребятам за службу украине. смерть руско-фашистским гадам

    23 травня 2014, 09:07
    Відповісти
    • харькову от харькова
      харькову от харькова

      Все Гетманы подписывались на документах: "Гетьманъ Руськый"... только так и не иначе! Так с кем же ты воевать собрался и кому служишь? Подстилка ты американская!

      23 травня 2014, 09:54
      Відповісти
  • Щирий українець
    Щирий українець

    Звідки стільки злісті. Зрозумійте що зомбують як російські так і українські новини. Наразі в українських новинах використовують найновітні розробки західних (США) спецслужб - "Вікно Овертона". Кожен залюбки може в інтернеті знайти опис данної розробки (доки нам не заборонили інтернет) і співставити з дійсністю, яку начебто висвітляють українські (1+1 Коломойський, 5 канал Порошенко) і російські новини (Росія 24). Нажаль як слідство гинуть українські громадяни (майдановці, антимайдановці, армія, активісти, сепаратисти, терористи). Нажаль гинуть хлопці які зголосилися захищати свій край. Наприклад, батальйон "Дніпро", який створювався для захиста Дніпропетровської області наразі гине захищаючи власність Коломойського під Лисичанськом - Лисичанський НПЗ......

    23 травня 2014, 09:39
    Відповісти
  • Сталин
    Сталин

    Эй, вуйки и рагули, нех сунуться к нам на Донбасс! Вы породили своим Майдауном эту войну, вы виновны во всем, не ищите крайних, а ваши лидеры-пидары в прямом и переносном смысле ток пиздеть могут!

    23 травня 2014, 09:48
    Відповісти
  • сергей
    сергей

    похоже уже и троли не способны для хунты создать картинку

    23 травня 2014, 11:42
    Відповісти
  • Артёмовск
    Артёмовск

    ВОЛЫНЯНИ, примите СОБОЛЕЗНОВАНИЯ !!! и знайте КИЕВ БРОСИЛ ВСЕХ и Волынь и Донбасс! как житель донбасса ОТКРОВЕННО заявляю.....все действия Киева направленны на УСИЛЕНИЕ влияния ДНР у нас в регионе!!! всех АКТИВНЫХ проукраинских ГРАЖДАН донбасса - ПОДСТАВЛЯЮТ под БОЕВИКОВ - как подставили ВАШИХ земляков!!!! у нас у людей на улицах БАНДИТЫ начинают забирать машины - и обещаю ВЕРНУТЬ после того, как кто-то из ЧЛЕНОВ СЕМЬИ пополнит ряды ОПОЛЧЕНЦЕВ-САМОЗВАНЦЕВ из ДНР. делают ВИДИМОСТЬ АТО - при этом ПОДСТАВЛЯЯ и УБИВАЯ УКРАИНЦЕВ и запада и востока!!! ребята, украинцы - ЗНАЙТЕ обычные шахтеры и металлурги учителя и доктора фермеры и мелкие коммерсанты ДОНБАССА и востока УКРАИНЫ - за ЕДИНСТВО и Украину!!!! но сейчас нас СТРАВЛИВАЮТ —— СПЕЦИАЛЬНО !!! и КИЕВ этому СПОСОБСТВУЕТ, да и к ЭТОМУ СТРЕМИТЬСЯ......своими не ПРОФЕССИОНАЛЬНЫМИ и НЕЭФФЕКТИВНЫМИ действиями по освобождению Украины!!! они её не освобождают —- ГУБЯТ и РАСЧЛЕНЯЮТ - умышленно!!!! поймите, у нас тут идут ВОЕНЫЕ действия местных это тоже не устраивает --- постоянные опасения что ШКОЛЫ с детьми захватят....по городу люди в БАЛАКЛАВАХ требую деньги на нужды ДНР......а КИЕВ ни чё либо сделать НЕ МОЖЕТ либо НЕ ХОЧЕТ!!!! исчо раз СОБОЛЕЗНУЮ ВСЕМ!!!! ужас и кошмар - каждый день мы хороним украинцев и на Востоке и на Западе. Герои НЕ ВМИРАЮТЬ !

    24 травня 2014, 12:23
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися