Луцький «терорист» скаржиться на нестерпний холод у СІЗО
Волинь

Луцький «терорист» скаржиться на нестерпний холод у СІЗО

9 лютого 2022, 19:51
0
0
Сподобалось?
0

Максиму Кривошу, який у липні 2020 року захопив автобус із заручниками в Луцьку, Луцький міськрайонний суд продовжив термін тримання під вартою ще на 60 діб. Попри всеукраїнський резонанс і неабияку доказову базу, до вироку у справі ще далеко, адже нині тільки досліджують докази. Сам обвинувачений нарікає на холод у СІЗО і просить проводити судові засідання з піснями.

Як розповів Максим Кривош, через постійне знімання і надягання кайданок у нього на руках утворюються рани, тому їх йому нині забинтовують, ідеться в сюжеті телеканалу «Аверс», пише ІА "Волинські Новини"

«Під час знімання, одягання кайданок пошкоджуються постійно руки. Розумієте, до крові. І враховуючи, що ці кайданки нестерильні, рани потім довго заживали. Тому я висунув таку умову, щоб перед тим, як одягали і знімали кайданки, мені перемотували зап’ястки… Я вже півтора року не був на вулиці, тобто півтора року я не гуляв. Я вважаю це неправомірним», – сказав він.

Справа уже на стадії дослідження відеодоказів, яке відклали, оскільки адвокат обвинуваченого захворів. Наразі судді вирішують питання про продовження строку тримання Максима Кривоша під вартою.

«Кривош обвинувачується у вчиненні восьми кримінальних правопорушень, переважна більшість яких віднесена до категорії тяжких та особливо тяжких… За це передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк до 15 років або довічне позбавлення волі», – наголосив прокурор Вадим Старчук.

Сам обвинувачений заявив, що покладається на розсуд Всесвіту, а також поскаржився на нестерпні умови ув’язнення. «Я сплю в шапці, в зимовому одязі, тому що не гріють батареї. Припиніть катувати холодом… До прокурора я звертатися не бачу сенсу», – сказав він.

Урешті судді продовжили термін тримання під вартою на 60 діб без можливості внесення застави.

«Враховуючи те, що Кривош обвинувачується, зокрема, у вчиненні злочинів із погрозою застосування насильства та застосуванням насильства, суд не визначає йому розмір застави у кримінальному провадженні… Запобіжний захід у вигляді тримання під вартою продовжити на строк 60 днів до 3 березня 2022 року включно без визначення розміру застави», – зачитала суддя Луцького міськрайонного суду Катерина Камінська.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися