Через «Устилуг» намагалися провезти 95 кілограмів копченого сала
Волинь

Через «Устилуг» намагалися провезти 95 кілограмів копченого сала

17 лютого 2022, 17:54
0
0
Сподобалось?
0

На митному посту «Устилуг» в авто знайшли 95 кілограмів копченого сала. 

Водій при в’їзді в Україну обрав «зелений коридор», йдеться у на сторінці Волинської митниці у Фейсбуку.

Така дія вважається заявою громадянина про те, що переміщувані ним через митний кордон України товари не підлягають письмовому декларуванню, оподаткуванню, не підпадають під встановлені законодавством заборони або обмеження щодо ввезення на митну територію України.

Водночас загальна вага харчових продуктів, які ввозять на територію України, обмежена. Можна ввозити не більше ніж одне упакування або загальну масу, яка не перевищує 2 кілограми кожного найменування на одну особу.

Тобто, волинянин свідомо порушив митні правила одразу за трьома ознаками: обрав не ту смугу руху, значно перевищив дозволений обсяг харчового продукту, ще й улаштував для їх перевезення тайник.

Тому, на підставі статті 511 Митного кодексу за складеним протоколом про порушення митних правил, у нього вилучені предмет правопорушення – копчений бочок вагою 95 кілограмів вартістю понад 8 тисяч гривень, а ще – транспортний засіб, який використовувався для приховування предмету правопорушення.

Автомобіль марки «Citroen», 2007 року виготовлення, оцінений фахівцями у понад 157 тисяч гривень.

Згідно зі статтею 483 Митного кодексу, дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, тобто з використанням спеціально виготовлених тайників та інших способів, що утруднюють виявлення таких товарів, тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості товару з його конфіскацією, а також – конфіскацію транспортного засобу, де влаштували сховище.

Матеріали справи невдовзі передадуть на розгляд суду.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися