У Луцьку та навколо хочуть навести лад з блокпостами
Волинь

У Луцьку та навколо хочуть навести лад з блокпостами

7 березня 2022, 22:41
0
0
Сподобалось?
0

У перші дні війни повсюдно почали з’являтися блокпости встановлені офіційно за рішенням органів влади та стихійні від ентузіастів з народу. Й Луцьк у цьому плані не виключення. У місті та на його в’їздах територіальна громада спільно з військовими, територіальною обороною детально вивчали доцільність встановлення кожного блокпосту. Але були й випадки, коли люди самостійно необдумано зводили фортифікаційні споруди на дорогах, котрі залишилися до сьогодні. Вони утруднюють рух автобусів з переселенцями та рух гуманітарних вантажів, пересування військової техніки.

На проблему звернув увагу Луцький міський голова Ігор Поліщук.

«Поруч нашої громади є блокпост, на якому блоки поставлені в шаховому порядку, що значно утруднює рух транспорту. Натомість там ніхто не чергує, ніхто не перевіряє документи, тому не зрозуміло, яку функцію виконує цей блокпост. Більше того, оголені бетонні блоки, при потраплянні артилерійського снаряду, розлітаються на сотні уламків і просто шматують усе у радіусі 50 метрів. Тому це – потенційно небезпечний об’єкт. Я вдячний усім людям, які долучаються до оборони міста, але коли військовий стан, то повинен бути порядок», - наголосив Ігор Поліщук.

Також він звернув увагу на те, що перевіряти документи на блокпостах мають право виключно бійці терооборони, Нацгвардії і представники правоохоронних органів, якщо вони мають відповідне службове посвідчення.

«Цивільні особи, які самі себе наділили правом перевіряти документи і здійснювати огляд автомобілів, такого права не мають», - підкреслив міський голова.

Відзначимо, що в інших областях через стихійне розміщення блокпостів та плутанину із повноваженнями щодо зупинки і перевірки транспорту виникло кілька гострих конфліктних ситуації, є навіть випадок загибелі поліцейського. А у Дніпропетровській області через виникнення конфліктів вирішено, що перевірку транспорту і перевірку документів будуть здійснювати виключно працівники поліції та Нацгвагрдійці, котрі володіють для цього необхідними навичками.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися