На Волині у порушників митних правил вилучатимуть авто
Волинь

На Волині у порушників митних правил вилучатимуть авто

18 березня 2022, 14:21
0
0
Сподобалось?
0

Із 24 лютого, від моменту введення в Україні воєнного стану, у порушників митних правил можуть конфісковувати автомобілі, які вони використовуватимуть для провезення товарів, прихованих від митного контролю. Вилучені транспортні засоби направлятимуть на потреби Збройних сил України.

Про це Інформаційному агентству Волинські Новини розповіла речниця Волинської митниці Валентина Черниш.

«У порушників митних правил будуть конфісковувати той товар, який вони будуть намагатися приховати від митників, і транспортний засіб, у якому вони цей товар намагатимуться приховати.

Відповідно до статті 485 Митного кодексу України, це – порушення митного правила, яке полягає у приховуванні товару від митного контролю. Санкція статті передбачала конфіскацію за рішенням суду і штраф у розмірі вартості прихованого товару.

Зараз на час введення воєнного стану ми не чекатимемо рішення суду. У разі виявлення порушника ми одразу будемо конфісковувати і товар, і транспортний засіб та передавати на потреби ЗСУ», – інформувала вона.

Поки працівники Волинської митниці не зафіксували випадків приховування від митного контролю якихось товарів. Це пов’язано, зокрема, зі спадом економічної активності суб’єктів через першочергові труднощі перевізників, адже більшість далекобійників – віком від 18 до 60 років.

Нагадаємо, через воєнний стан з України не випускають чоловіків віком від 18 до 60 років.

«На сьогодні Міністерство інфраструктури вже розробило порядок, і є механізм, який дозволяє водіям зареєструватися в системі «Шлях». Уже рушив експорт у європейські країни, так само заїжджає імпорт. Бачимо, що економічна активність відновлюється… Тому ми всіх попереджаємо та закликаємо не порушувати митні правила, адже зараз – воєнний час і діють воєнні закони», – наголосила Валентина Черниш.

Працівники митниці вже передали на потреби армії вилучені ще до війни речі, які зберігалися на складах Волинської митниці та чекали судових рішень.

На потреби ЗСУ передали, зокрема, 68 легкових автомобілів та шість автобусів.

Найгучніша справа – вилучення в пункті пропуску «Ягодин» золотовалютних цінностей на суму близько один мільйон доларів США в одного з працівників українського посольства в країні ЄС.

Як додала Валентина Черниш, нині черг ані з вантажівок, ані з людей у міжнародних автомобільних пунктах пропуску «Ягодин» та «Устилуг», розташованих на волинській ділянці українсько-польського кордону, немає.

Ольга ШЕРШЕНЬ


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися