Шахраї продають довідки для виїзду за кордон від неіснуючої у Луцьку установи
Волинь

Шахраї продають довідки для виїзду за кордон від неіснуючої у Луцьку установи

24 березня 2022, 03:53
0
-1
Сподобалось?
-1

В Інстаграмі помітили рекламні оголошення з пропозицією допомогти виїхати за кордон чоловікам призивного віку. У якості ілюстрації опублікована копія довідки про непридатність до військової служби за підписом військового комісара Луцького об’єднаного міського військового комісаріату.

Про це пишуть «Волинські новини».

Зауважимо, автор сторінки з цією пропозицією, такий собі Антон, вказує геолокацію «Київ» і орієнтується не лише на Луцьк, а й на всю Україну. В оголошеннях він запевняє: завдяки цій довідці чоловіки на законних підставах перетинають державний кордон і повернутися вони зможуть без жодних питань. Як доказ – представлені відгуки «задоволених клієнтів», ймовірно, вигадані самим же аферистом. А ще тут же викривають «шахраїв», які користуються їхньою схемою.

У довідках стоїть начебто підпис луцького військового комісара Василя Худика. Також нібито тут є й мокра печатка. Проте насправді цей документ – повна фікція, оскільки такої юридичної особи як Луцький об’єднаний міський військовий комісаріат вже давно не існує. Як і немає посади військового комісара.

Вартість «послуг», які обовʼязково передбачають повну передоплату, становить від 14 тисяч гривень за саму довідку і до майже 50 тисяч за нібито допомогу у перетині кордону.

Ще з минулого року в Україні усі військові комісаріати були переформатовані в територіальні центри комплектування та соціальної підтримки. Відповідно, з того часу в Луцьку немає і міського комісаріату, а є Луцький об’єднаний міський територіальний центр комплектування і соціальної підтримки. А полковник Худик Василь Михайлович є начальником Луцького ОМТЦКтаСП, пояснив у коментарі виданню начальник пресслужби Волинського обласного ТЦК та СП Анатолій Маринюк.

Також, додає Анатолій Маринюк, не існує і комісії з питань призову. Функції визнання придатним або непридатним до військової служби здійснює військово-лікарська комісія.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися