На Волині подружжя викладачів щодня готують 70 банок тушонок для захисників
Волинь

На Волині подружжя викладачів щодня готують 70 банок тушонок для захисників

24 березня 2022, 12:42
0
1
Сподобалось?
1

Подружжя викладачів Волинського національного університету імені Лесі Українки готує тушковане м’ясо для захисників України.

Про це повідомляє відділ інформаційної політики вишу.

Олег і Тамара Дучимінські вирішили долучитися до допомоги Збройним силам України в боротьбі із загарбницькими військами Російської Федерації.

Тренер-викладач факультету фізичної культури, спорту та здоров’я Олег Дучимінський і декан факультету психології Тамара Дучимінська активно займаються волонтерством. Спочатку подружжя формувало енергетичні пакети для українських військових – збирали пакуночки з домашніх сушених яблук, горіхів, купували родзинки, соняшникове насіння.

За словами Тамари Іванівни, волонтерити їхня сім’я почала з перших днів війни. Спершу Олег Дучимінський власним автомобілем допомагав перевозити різні вантажі для волонтерів. «У нинішніх умовах будь-яка активність діє як заспокійливе, адже людина не зациклюється на новинах, не хвилюється», – розповідає Тамара Дучимінська.

Згодом у сім’ї виникла ідея готувати м’ясні смаколики для військовослужбовців. «Спочатку ми вирішили зробити запас для своєї сім’ї. Одну партію тушкованого м'яса приготували і тоді вирішили спробувати робити такі ж м’ясні консерви для потреб військових», – каже декан факультету психології.

До виготовлення тушкованого м'яса долучилися і друзі подружжя Дучимінських, тому тепер смакоту варять двома автоклавами. «Нашу ініціативу підтримали і працівники факультету психології, всі викладачі матеріально долучилися. Томи активно працюємо: збираємо банки, купуємо кришки, м’ясо, позичили другий автоклав. Ми з чоловіком і друзями готуємо», – пояснює Тамара Дучимінська. За день спільними зусиллями вдається виготовити 70 банок тушкованого м'яса.

Загалом подружжя викладачів займається таким новим для себе видом діяльності вже близько двох тижнів. Готову продукцію відправляють для бійців на Київщину, у містечко Макарів.

Варто зазначити, що тушкована курятина від викладачів Лесиного університету не тільки смачна, а й має презентабельний вигляд, адже на банках є оригінальні патріотичні етикетки. «Недавно наші знайомі з поліграфічної фірми «Тенета» виявили бажання долучитися і розробили дизайн різних патріотичних наліпок», – каже Тамара Іванівна.

Олег Дучимінський розповів, що тушковане м’ясо найкраще для військових, адже не потребує багато часу для готування: «Фактично це готова їжа. Просто кинув у кашу і все. Хлопці, які отримували наше тушковане м’ясо, кажуть: «Те, що треба». Тому не будемо зупинятися».

«Надіємося, що наша невеличка лепта буде корисною для людей», – каже на завершення Тамара Дучимінська.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися