У Луцьку містяни облаштували бомбосховище з дитячою кімнатою
Волинь

У Луцьку містяни облаштували бомбосховище з дитячою кімнатою

28 березня 2022, 19:24
0
1
Сподобалось?
1

В одному з будинків Луцька місцеві жителі облаштували бомбосховище. У ньому є дитячий куток, місце для ночівлі, холодильник, запас їжі, води та безплатний інтернет

Про це розповіла Суспільному мешканка багатоповерхівки Алла Бабула.

Бомбосховище складається з двох частин та розраховане на 400 людей.

Алла Бабула з перших днів вторгнення Росії в Україну взялася облаштовувати сховище і гуртувати сусідів. Для дітей, які живуть у будинку облаштували куточок з іграшками.

Також у приміщенні встановили холодильник з продуктами, які сусіди принесли з дому. У сховищі є можливість випити чаю та поїсти.

У бомбосховище під час повітряних тривог впускають людей з сусідніх будинків, магазинів та перехожих. В усіх людей перевіряють документи.

"Безпека у нас – це пункт № 1. Якщо бачите щось підозріле – тихенько мені на вушко сказали, і є хлопці, які на телефоні, підійдуть і за п'ять хвилин і розберемося", — говорить Алла Бабула.

В укритті також надають тимчасовий нічліг для переселенців та допомагають облаштуватися в Луцьку. У бомбосховищі зупинялися люди з Охтирки, Бучі та Харкова.

Тут знайшла прихисток Наталія Скора із Рубіжного. До Луцька жінка приїхала наприкінці лютого, ніч довелось провести в машині, потім оселилися в тимчасовому помешканні.

"У Рубіжному люди два тижні сидять без води, світла їжі, без нічого. Виходить половина міста зайняли окупанти, а в іншій половині — наші ЗСУ. Місто на лінії вогню й там, практично, не лишилося жодного "живого" будинку", — говорить переселенка.

Жінка каже: раніше вдалось зв'язатися з сусідами, вони розповіли, що в їхній будинок влучив снаряд. Що з їхньою квартирою нині — невідомо, зараз зв'язку у місті немає.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися