«З таким ще не стикалися», - волинські рятувальники про пожежу на нафтобазі
Волинь

«З таким ще не стикалися», - волинські рятувальники про пожежу на нафтобазі

29 березня 2022, 19:46
0
0
Сподобалось?
0

До гасіння пожежі на нафтобазі, яка зайнялася внаслідок ракетного удару, були залучені усі рятувальні підрозділи Луцького району.

Про це розповів Суспільному заступник начальника першого державного пожежно-рятувального загону Руслан Безека.

Пожежа мала найвищий, третій рівень складності.

Ліквідувати пожежу вдалося зранку 29 березня. Нині рятувальники відмивають від бруду та гару спорядження та форму.

Як розповів Суспільному заступник начальника першого державного пожежно-рятувального загону Руслан Безека, для ліквідації пожежі залучили майже увесь особовий скла та працювали без перерви.

"Складність пожежі полягала у великому пожежному і тепловому випромінюванні. Всі відділення, які виїхали ввечері по сигналу тривоги, фактично, більше доби перебували безпосередньо на місці. Непроста була пожежа", – каже начальник загону.

Керівник пожежного відділення Олександр Яковець розповів: доводилося ліквідовувати подібну пожежу: "гасив в 2000 році в Крупі. Тільки там менші цистерни були. Воно витікало і горіло. Поки не витече все – ти його не загасиш. А складність з водою є завжди. Нічого ніби, справились".

Впоратися з надскладною пожежею допомогли навчання, які раніше рятувальники проходили на цій же нафтобазі.

"Ми знали місця підходу до резервуарів, місця відходу, пожежних гідрантів, водойм. По суті, ми були обізнані. На мій строк служби, це найекстремальніші умови були. Нас попередили: раптом буде небезпека – відходимо на безпечні позиції", – розповідає пожежник Роман Борисюк.

Олександр Шульгач показав Суспільному костюм захисту, в якому довелося працювати. На матеріалі досі лишилися сліди гару. "Важкий об’єкт, великий. З таким гасінням не стикалися ще, я особисто. Був витік паливно-мастильних матеріалів, який дуже тяжко загасити", – каже він.

Під час гасіння пожежі на нафтобазі ніхто з рятувальників не травмувався. Нині працівники перевіряють технічне обладнання. Пошкоджені пожежні рукави замінять.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися