Боєць з Маріуполя приїхав до Луцька по військове спорядження
Волинь

Боєць з Маріуполя приїхав до Луцька по військове спорядження

29 березня 2022, 21:20
0
1
Сподобалось?
1

Двоє військових – волинянин, військовий парамедик Добровольчого українського корпусу та тероборонівець з Маріуполя – приїхали ненадовго на Волинь, аби зустрілися з луцькими волонтерами та особисто отримати військове спорядження.

Як розповів Суспільному маріуполець Костянтин, був цивільним, але 24 лютого, коли Росія почала повномасштабне вторгнення, пішов захищати рідну землю. Говорить: перший тиждень було відносно спокійно.

"Коли почалася ця війна, я, якраз, збирався на працю. Був у шоці від цього всього і не міг повірити які у 21 столітті могла початися така війна. Я довго читав новини, потім не витримав, підійшов до свого начальника і сказав, що йду в тероборону", – каже боєць.

Зі слів тероборонівця, коли армія РФ зайшла на територію міста, українські бійці одразу дали відсіч. Каже: завдяки роботі військових у росіян були чималі як кадрові втрати, так і втрати техніки.

"Ми їх били-били-били, вони нас дістати не могли. Вони були дуже шоковані, бо наша нація дуже сильна й дала таку відсіч, що вони довго не трималися: хвилин п'ять бою й починали тікати. Боялися нас і бояться", – зазначив боєць.

Виїхати з Маріуполя чи заїхати туди, говорить чоловік, нині дуже важко, попри це планує повертатися в рідне місто.

"Я переживав за свою сім'ю й не хотів, щоб вони прийшли та диктували свої умови. Я хотів і зараз хочу їх усіх вибити з Маріуполя. Раніше, за моєю статистикою, з 10-ти людей лише один був за Україну, а всі були за Росію. Коли Росія почала бомбити Маріуполь, то люди змінили свою думку на проукраїнську", – каже Костянтин.

Як зазначив тероборонівець, Маріуполь був надзвичайно мальовничим містом із парками, озелененням, гарним лівим берегом і красивим драматичним театром.

"Дух ніколи не зламається на Україні, бо ми дуже сильні й хоробрі та переможемо", – додав він.

Суспільне поспілкувалося з лучанами, які в одному з волонтерських центрів організували збір допомоги для української армії. Амуніцію для бійців волонтери дістають з-за кордону та передають спорядження адресно.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися