У волинських міст залишаються міста-побратими з Білорусі, з яких наносять удари по Україні
Волинь

У волинських міст залишаються міста-побратими з Білорусі, з яких наносять удари по Україні

31 березня 2022, 23:48
0
0
Сподобалось?
0

Уже понад місяць триває повномасштабне вторгнення Росії в Україну, воно відбувається за повного сприяння Білорусі. Російські війська використовують усю транспортну, медичну та воєнну інфраструктуру. Ракетні удари, нальоти ворожої авіації здійснюються з дружніх нам колись територій. Так досі найбільші волинські міста мають міста-побратими у Білорусі.

Нововолинськ має угоду про співпрацю у галузях промисловості, транспорту, торгівлі, культури, освіти, спорту з містом Барановичі Брестської області. Цей білоруський аеродром від самого початку війни є одним з найбільш використовуваних для повітряних атак на Україну та перекидання ворожих сил. Угода діє з 27 серпня 2000 року.

Серед міст-побратимів Ковеля значаться з 2003 року Пінськ, важливий транспортний вузол у логістиці ворожих сил, та з 2017 року маленький Щучин Гродненського району.

Обласний центр Волині від 23 серпня 2003 року офіційно товаришує із білоруським Брестом. В останній тиждень ворог задіяв цю локацію для завдання ракетних ударів по заходу України. Не виключено, що й Луцьк отримав свою "братню" ракету з Бреста.

Зрозуміло, що така дружба часто носить суто формальний характер, проте в нинішніх умовах навіть вона є недоречною. І цілком логічним було б розірвати ці угоди. Ніхто не заборонить підписати їх знову, коли білоруси скинуть самопроголошеного президента Олександра Лукашенка і поженуть зі своєї країни росіян-окупантів.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися